Edificarea uniunii economice si monetare si aderarea la moneda unica

Trimisa la data: 2009-06-29
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_Pa
Lucrare de licenta despre Edificarea uniunii economice si monetare si aderarea la moneda unica
Conceptia privind realizarea unei europe unite este veche, ea fiind exprimata de-a lungul timpului prin diverse idei. Astfel, inca din secolul al XIX-lea, marele scriitor francez Victor Hugo, la Congresul amicilor pacii (1849) a lansat idea crearii "Statelor Unite ale Europei". In cadrul acestui congres, Victor Hugo a vorbit despre "ziua in care toate natiunile continentului se vor uni intr-o societate suprema si vor forma o fratie a europei, fara a pierde caracteristicile remarcabile ale identitatii lor" .

Cu toate acestea, Europa a ramas, insa, mult timp profund divizata, fiind afectata in mod deosebit de cele doua razboaie mondiale, care au avut loc in prima jumatate a secolului al XX-lea.Dupa primul razboi mondial, ideile, dar si preocuparile pentru realizarea unei europe unite au fost frecvent evocate. Astfel, Adunarea Natiunilor Unite a adoptat la 17 septembrie 1930 o rezolutie care viza crearea "Comisiei de studiu pentru Uniunea europeana". Acea initiativa a apartinut lui Aristide Briand, ministru de externe al Frantei, care a fost desemnat presedinte al Comisiei. Scopul urmarit il reprezenta crearea unei entitati europene cu caracter economic si politic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Edificarea uniunii economice si monetare si aderarea la moneda unica

Lucrare de licenta despre Edificarea uniunii economice si monetare si aderarea la moneda unica
Cuprins

Introducere..................................................3

Capitolul I. Integrare europeana...............................5
Sectiunea 1 Aparitia si evolutia conceptului.......................5
Sectiunea a 2-a Componenta Uniunii Europene.......................12
Sectiunea a 3-a Etapele integrarii Uniunii Europene...................17

Capitolul II. Integrare monetara europeana..........................24
Sectiunea 1 Evolutia conceptului...................................24
Sectiunea a 2-a Sistemul Monetar European...........................29

Capitolul III. UNIUNEA ECONOMICA SI MONETARA
Sectiunea 1 Scurt istoric.........................................46
Sectiunea a 2-a Avantajele si costurile Uniunii Economice si Monetare..................................46
Sectiunea a 3-a Conditiile edificarii Uniunii Economice si Monetare....................................50
Sectiunea a 4-a Etapele constituirii...............................55
Sectiunea a 5-a Principalele elemente ale Uniunii Economice si Monetare..................................................59

Bibliografie...........................................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Edificarea uniunii economice si monetare si aderarea la moneda unica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.