Educarea prescolarilor pentru cunoasterea mediului

Trimisa la data: 2009-07-21
Materia: Sociologie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_T
Lucrare de licenta despre Educarea prescolarilor pentru cunoasterea mediului
Timpurile moderne, revolutia tehnico - stiintifica si programul social, cu implicatiile lor in modernizarea invatamantului, solicita dascalului, de la toate nivelurile de invatamant - prescolar, primar, gimnazial, liceal, sa-si completeze si dubleze profilul si comportamentul de asimilator si transmitator de cunostinte, cu cel de investigator ( cercetator al fenomenelor educationale ) si pe aceasta baza de "creator" de idei, cu care sa sporeasca patrimoniul teoriei psihopodagogice si sa optimizeze practica educationala.

Obiectivul cercetarii il constituie in primul rand experienta avansata, novatoare, care incorporand noul face sa progreseze practica generala.
"Experienta pedagogica inaintata - spune Stanciu Stoian - este experienta ce rasare in insusi procesul practicii, din cautarea si gasirea, uneori aproape spontana a unor procedee si metode noi de invatamant si educatie".

Metoda include ansamblul de strategii prin care se poate ajunge la obtinerea unor rezultate noi, care sa asigure perfectionarea si optimizarea actiunii educationale. Metoda trebuie sa fie subordonata cunoasterii criteriului de apreciere fiind prin rezultatele noi obtinute, prin verificarea acestora prin intermediul practicii, o verificare a metodelor folosite.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Educarea prescolarilor pentru cunoasterea mediului

Lucrare de licenta despre Educarea prescolarilor pentru cunoasterea mediului
Cuprins

I. Importanta cunoasterii mediului inconjurator in gradinita de copii.........................3

II. Dezvoltarea psihopedagogica a copiilor de varsta prescolara....................5

III. Motivatia alegerii temei....................8

IV. Obiectivele lucrarii.........................10

V. Metode de cercetare...........................11

VI. Metoda analizei produselor activitatii.......13

VII. Adaptarea metodologiei didactice la continuturile activitatilor de cunoasterea mediului inconjurator - pentru realizarea obiectivelor lucrarii...................15
1 Conversatia..............23
2 Demonstratia ............27
3 Exercitiul ..............32
4 Experimentul.............36
5 Jocul didactic...........39
6 Modelarea................42

VIII. Strategii didactice adecvate deprinderilor practic-aplicative de cunoastere a mediului in ideea cristalizarii unui comportament pozitiv in mediu .................44
1 Cunoasterea nivelului initial de cunostinte, priceperi si deprinderi al prescolarilor in mediul inconjurator, la inceputul experimentului.............44
2 Evaluarea rezultatelor......................47

IX. Concluzii si propuneri....................52

X. Bibliografie...............................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Educarea prescolarilor pentru cunoasterea mediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.