Educatia ca forma de interactiune umana

Trimisa la data: 2010-10-30
Materia: Sociologie
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_P
Lucrare de licenta despre Educatia ca forma de interactiune umana
Lectia ramane cea mai utilizata forma de activitate in cadrul institutional( scoli, licee), cu o indelungata traditie. In majoritatea scolilor din lume procesul de invatamant este organizat pe clase si lectii. Prin intermediul lectiei, elevii isi insusesc sub conducerea profesorului o tema din programa scolara intr-un timp limitat.
Progresul tehnicii si evolutia societatii si-a pus amprenta asupra sistemului de invatamant si implicit asupra lectiei. Disfunctiile ei reclama cautarea unor modalitati de corectare a acestora.Lectiei traditionale i se reproseaza mai multe aspecte. Predarea detine o pondere prea mare si se reduce de multe ori la expunerea profesorului si la inregistrarea pasiva de catre elevi a informatiei.

Pe de alta parte profesorul nu cunoaste in nici un moment al predarii ce si cat si-au insusit elevii din ceea ce le-a comunicat el, care elevi au inteles si care n-au inteles tema noua, unde s-a rupt firul intelegerii pentru fiecare din cei care n-au inteles.Nici in etapa fixarii profesorul nu are posibilitatea de a constata cu precizie modul cum si-au insusit elevii materia predata. In aceasta secventa a lectiei profesorul chestioneaza numai cativa elevi din clasa asupra catorva din problemele expuse.La sfarsitul fiecarei lectii mai sunt elevi care nu si-au insusit cunostintele noi.Lectia traditionala este considerata a fi deficitara si din punctul de vedere al mijloacelor de invatamant utilizate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Educatia ca forma de interactiune umana

Lucrare de licenta despre Educatia ca forma de interactiune umana
Cuprins

Introducere.............................3

Capitolul I. Educatia - forma de interactiune umana .....................4

Capitolul II. Relatia profesor - elev.........................6

Capitolul III. Lectia - unitate didactica fundamentala...................9
III.1 Forme de organizare a lectiei...........................11
III.2 Lectia - definitie, trasaturi.....................................12
III.3 Tipuri si variante de lectii...................................16

Capitolul IV. Clasic si modern in lectie...............................21

Concluzii..............................................25

Proiecte de lectii....................................27

Bibliografie.............................................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Educatia ca forma de interactiune umana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.