Educatia in Grecia

Trimisa la data: 2010-09-22
Materia: Arte
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_P
Lucrare de licenta despre Educatia in Grecia
Secolul al V-lea reprezinta pentru istoria Greciei un secol exceptional datorita performantelor sale in toate domeniile de existenta materiala si spirituala care va determina ruptura de vechile traditii grecesti. Este cunoscut in istoriografie sub numele de "Secolului lui Pericle", datorita efortului acestui strateg de a initia un vast program de reconstructie a cetatii si de organizare a manifestarilor religioase si culturale.

Astfel Atena devine centrul cultural cel mai important al lumii grecesti la a carei dezvoltare a contribuit din plin Pericle, care a incurajat speculatiile filosofice si progresul in materie de stiinta si tehnica. Pleiada de arhitecti, mesteri si oameni de cultura care l-au cunoscut au beneficiat nu numai de sprijinul lui moral ci si de neobosita lui stradanie de a asigura fondurile necesare pentru construirea sau consolidarea unor monumente care vor dainui de-a lungul secolelor amintind de faima neintrecuta a spiritului novator grecesc .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Educatia in Grecia

Cuprins


Introducere .........3

Capitolul I Educatia in Atena ..........7

Capitolul II Educatia in Sparta........28

Capitolul III Sofistii .........39

Capitolul IV Scoala pitagorica........56

Capitolul V Neoplatonismul..........74

Bibliografie..........90
Lista anexelor........94
Anexe.........95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Educatia in Grecia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.