Educatia pentru drepturile omului

Trimisa la data: 2010-07-06
Materia: Psihologie
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: winn13
Lucrare de licenta despre Educatia pentru drepturile omului
In confruntarea cu numeroasele provocari pe care i le rezerva viitorul, umanitatea vede in educatie un instrument indispensabil pentru a atinge idealurile pacii,libertatii si dreptatii sociale.(Delors-coord,2000,9)

Daca educatia este un proces neintrerupt,care duce la acumularea de cunostinte si la imbunatatirea aptitudinilor,ea constituie in egala masura-si, poate, in primul rând -un instrument exceptional cu ajutorul caruia se poate perfecta dezvoltarea individului si pot fi construite relatiile dintre oameni, grupuri sau natiuni.

Diverse institutii internationale au incercat sa implementeze idei bazate pe speranta intr-o lume mai buna, in care oamenii vor fi invatati sa respecte drepturile femeii si ale barbatului, o lume a respectului reciproc , in care cuceririle cunoasterii sa incurajeze dezvoltarea umana mai curând decât adâncirea diferentelor dintre oameni.

Educatia incearca sa depaseasca obstacolul pe care il reprezinta vasta diversitate a aspectelor lumii contemporane, incercând sa ajunga la analize universal valabile si la concluzii acceptabile pentru toata lumea (Delors-coord,2000,10).

In ultimii 25 de ani, s-au inregistrat progrese si descoperiri stiinti-fice remarcabile, dar majoritatea dintre acestea nu pot fi considerate drept mijloace ideale de reconciliere a progresului material cu echitatea, cu respectul pentru conditia umana si pentru natura, pe care avem datoria sa o conservam in bune conditii pentru generatiile viitoare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Educatia pentru drepturile omului

Lucrare de licenta despre Educatia pentru drepturile omului
Introducere..........2
Capitolul 1 - Educatia: utopia necesara..........5
1.1. Educatia ca esenta a societatii.............6
1.2. Educatia si globalizarea....................8
1.3. Educatia si comunitatea....................9
1.4. Educatia pentru drepturile omului...........11

Capitolul 2 - Regulile si rolul lor in cadrul ansamblului societal............12
2.1. Ideea de dreptate..............12
2.2.Legea ca masura egala a dreptatii......13
2.3. Regulile si rolul lor pentru o societate ,,sanatoasa”.........14

Capitolul 3 - Istoricul drepturilor omului......................15
3.1. Drepturile omului-perspectiva istorica..........15
3.2. Drepturile copiilor.................17

Capitolul 4. Educatia civica-un cadru organizatoric pentru educatia privind drepturile omului............19
4.1. Educatia civica si rolul ei in formarea personalitatii copilului........19
4.2. Necesitatea educatiei civice..........21
4.3. Metodologia, scopurile si continuturile educatiei civice.........22
4.4. Educatia civica in contextul activitatii de consiliere si orientare........24

Capitolul 5 - Aplicatie-Analiza obiectivelor si temelor dezbatute in cadrul orelor de consiliere si orientare.............26

6. Concluzii .............28
7. Bibliografie...........30

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Educatia pentru drepturile omului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.