Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica

Trimisa la data: 2008-10-31 Materia: Medicina Pagini: 46 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Anca_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica
In aprecierea cauzalitatii prezentei, repetarii, cronicizarii sau gravitatii unor boli trebuie avuti in vedere factorii individuali, factorii comportamentali, foctorii din mediul ocupational, factorii proveniti din asistenta medicala preventiva sau curativa. Un loc aparte, deosebit de important il ocupa factorii din mediul ambiental, iar dintre acestia, factorii fizici si chimici din localitatile urbanizate sau in care exista industrii poluante.

In general dezvoltarile industriale accelerate se fac pe seama industriilor poluante, asa cum s-a petrecut si la noi in ultimele decenii inainte de 1990.

In cunoasterea efectelor acestor poluari asupra sanatatii, populatia asupra careia efectul este mai evident dar si mai usor de relevat este populatia scolara.

Aceasta reprezinta un important segment din populatia oricarei colectivitati si prin particularitatile ei morfologice, fiziologice, de adaptare si de comportament reprezinta un bun esantion pentru a evidentia efectele poluarii asupra sanatatii, un fidel "barometru" pentru situatia de la varstele care urmeaza.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica

Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica
I. INTRODUCERE .........3

II. PARTEA GENERALA .............4
1.0. Poluarea atmosferica iritanta - surse, exemple, efecte asupra sanatatii ............4
2.0. Metode de cunoastere a efectelor poluarii atmosferice iritante asupra sanatatii ...........14
3.0. Varsta scolara - varsta optima pentru studiul efectelor poluarii atmosferice iritante asupra sanatatii ............19

III. PARTEA SPECIALA ...........21
1.0. Poluarea atmosferica produsa de platforma chimica Borzesti in perioade anterioare anului 1990 ...........21
2.0. Rezultatele studiului epidemiologic transversal efectuat pe scolari de 10-14 ani din comuna Stefan cel Mare din judetul Bacau....24
2.1. Metodologia de studiu ............24
2.2. Structura loturilor de scolari investigati ........25
2.3. Morbiditatea respiratorie a scolarilor din cele doua loturi....28
2.4. Analiza epidemiologica a rezultatelor - tehnici de epidemiologie analitica .........40

IV. CONCLUZII.....41
V. BIBLIOGRAFIE...42
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.