Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica

Trimisa la data: 2008-10-31
Materia: Medicina
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_T
Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica
In aprecierea cauzalitatii prezentei, repetarii, cronicizarii sau gravitatii unor boli trebuie avuti in vedere factorii individuali, factorii comportamentali, foctorii din mediul ocupational, factorii proveniti din asistenta medicala preventiva sau curativa. Un loc aparte, deosebit de important il ocupa factorii din mediul ambiental, iar dintre acestia, factorii fizici si chimici din localitatile urbanizate sau in care exista industrii poluante.

In general dezvoltarile industriale accelerate se fac pe seama industriilor poluante, asa cum s-a petrecut si la noi in ultimele decenii inainte de 1990.

In cunoasterea efectelor acestor poluari asupra sanatatii, populatia asupra careia efectul este mai evident dar si mai usor de relevat este populatia scolara.

Aceasta reprezinta un important segment din populatia oricarei colectivitati si prin particularitatile ei morfologice, fiziologice, de adaptare si de comportament reprezinta un bun esantion pentru a evidentia efectele poluarii asupra sanatatii, un fidel "barometru" pentru situatia de la varstele care urmeaza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica

Lucrare de licenta despre Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica
I. INTRODUCERE .........3

II. PARTEA GENERALA .............4
1.0. Poluarea atmosferica iritanta - surse, exemple, efecte asupra sanatatii ............4
2.0. Metode de cunoastere a efectelor poluarii atmosferice iritante asupra sanatatii ...........14
3.0. Varsta scolara - varsta optima pentru studiul efectelor poluarii atmosferice iritante asupra sanatatii ............19

III. PARTEA SPECIALA ...........21
1.0. Poluarea atmosferica produsa de platforma chimica Borzesti in perioade anterioare anului 1990 ...........21
2.0. Rezultatele studiului epidemiologic transversal efectuat pe scolari de 10-14 ani din comuna Stefan cel Mare din judetul Bacau....24
2.1. Metodologia de studiu ............24
2.2. Structura loturilor de scolari investigati ........25
2.3. Morbiditatea respiratorie a scolarilor din cele doua loturi....28
2.4. Analiza epidemiologica a rezultatelor - tehnici de epidemiologie analitica .........40

IV. CONCLUZII.....41
V. BIBLIOGRAFIE...42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efecte asupra sanatatii determinate de poluarea atmosferica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.