Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului

Trimisa la data: 2010-05-09 Materia: Drept Pagini: 38 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alina_H
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului
Jurisprudenta anterioara a considerat frecvent ca prevederile art. 133 alin. 1 din vechiul Cod al muncii instituie o conditie de fond extrinseca a carei nerespectare duce la considerarea masurii desfacerii contractului individual de munca drept nelegala. S-a apreciat ca aceasta obligatie este una de diligenta, a carei neindeplinire ori indeplinirea ulterioara luarii masurii desfacerii determina anularea deciziei de desfacere a contractului individual de munca.

Asa cum s-a aratat anterior, actualmente, in cazul concedierii individuale pentru motive ce nu tin de persoana salariatului, nu exista o reglementare expresa a conditiilor de fond in care se manifesta vointa angajatorului.Existenta conditiei de fond extrinseca pozitiva a ofertei locului de munca vacant rezulta din interpretarea sistematica si in extenso a prevederilor art. 74 alin. 1 lit. d Codul muncii, in virtutea principiului egalitatii de tratament si al dreptului de protectie impotriva concedierilor nelegale, consacrate expres de prevederile art. 5 alin. 1 si art. 6 alin. 2 din noul Cod al muncii.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului

Lucrare de licenta despre Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului
Cuprins

Capitolul I. Definitie si conditii de fond intrinseci.........3
1.1. Desfiintarea locului de munca ............3
1.2. Organul emitent .........9

Capitolul II Ordinea de prioritate la concediere ..........14
2.1. Principiul nediscriminarii............16
2.2. Interdictia concedierii pentru exercitarea, in conditiile legii, a dreptului la greva si a drepturilor sindicale.........17
2.3. Interdictia temporara de concediere..........18

Capitolul III. Conditii de forma ............19
3.1. Mentiuni obligatorii............20
3.2 Mentiuni necesare............23
3.3. Preavizul..............24

Capitolul IV. Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului...........26

Capitolul V. Practica judiciara..............28

Abstract...............34

Bibliografie .........38
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efectele deciziei de concediere individuala pentru motive ce nu tin de persoana salariatului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.