Efectele divortului asupra relatiilor personale dintre soti

Trimisa la data: 2010-07-16
Materia: Administratie Publica
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Violeta_S
Lucrare de licenta despre Efectele divortului asupra relatiilor personale dintre soti
Daca sotii s-au hotarat ca in timpul casatoriei sa poarte numele lor reunite, atunci se va adauga la numele de familie pe care l-a avut inainte de casatorie numele celuilalt viitor sot.In legatura cu aceasta posibilitate a viitorilor soti de alegere a numelui de familie pe care o sa-l poarte in timpul casatoriei, Tribunalul Suprem atragea atentia ca inca din primii ani de la aplicarea dispozitiilor Codului Familiei ca nu se ingaduie, in cadrul acestei posibilitati prevazuta de lege, unul din viitorii soti sa-si pastreze numele de familie avut inainte de casatorie, iar celalalt sa poarte in timpul casatoriei numele lor reunite.

De asemenea, nu se permite ca viitorii soti sa-si aleaga un nume de familie pe care nici unul din acestia nu l-au avut inainte de casatorie si nici sa schimbe intre ei numele, adica femeia sa ia numele de familie al barbatului, iar barbatul numele de familie al femeii. Indiferent de posibilitatea aleasa de viitorii soti, ei trebuie, insa, sa declare ce au ales, delegatului de stare civila pana in momentul incheierii casatoriei. Daca, insa, acestia nu au declarat pana in acest moment numele pe care urmeaza sa-l poarte in timpul casatoriei, se considera ca au inteles sa-si pastreze fiecare numele de familie avut inainte de casatorie.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Efectele divortului asupra relatiilor personale dintre soti

Lucrare de licenta despre Efectele divortului asupra relatiilor personale dintre soti
Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale privind casatoria........................3
1.1. Notiunea de casatorie..................................3

Capitolul II. Efectele casatoriei privinf relatiile personale dintre soti..................................................14
2.1. Consideratii generale cu privire la numele sotilor................................................14
2.2. Drepturile si obligatiile dintre soti..........................27
2.3. Alte efecte ale casatoriei cu privire la relatiile personale dintre soti..............................................39
2.4. Casatoria putativa.........................................41

Capitolul III. Efectele divortului asupra relatiilor personale..............................................51
3.1. Numele sotilor la desfacerea casatoriei prin divort.................................................51
3.2. Numele sotilor la incetarea casatoriei.............................................54
3.3. Modificarea numelui de familie in cazul nulitatii sau al anularii casatoriei..........................................57

Concluzii........................................58

Bibliografie.................................................59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efectele divortului asupra relatiilor personale dintre soti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.