Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre soti

Trimisa la data: 2010-10-25
Materia: Drept
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_U
Lucrare de licenta despre Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre soti
Cererea de divort intemeiata pe acordul partilor va fi semnata de ambii soti. Daca sotii au convenit si asupra modalitatilor de solutionare a cererilor accesorii divortului, aceasta se va cuprinde in actiunea de divort.La primirea cererii de divort, presedintele instantei verifica existenta consim-tamantului sotilor si semnaturile acestora, dupa care fixeaza un termen de doua luni in sedinta publica. Nu rezulta ca ambii soti trebuie sa se prezinte in fata presedinte-lui instantei, fiind suficienta prezenta unuia dintre ei.

La termenul de judecata, instanta va verifica daca sotii staruie in desfacerea casatoriei pe baza acordului lor si, in caz afirmativ, va trece la judecarea cererii, fara a administra probe cu privire la motivele de divort si nici cu privire la imposibilitatea continuarii casatoriei. Pentru solutionarea cererilor accesorii divortului, precum: numele pe care il vor purta fostii soti, pensia de intretinere si atribuirea locuintei, instanta va putea dispune, cand considera necesar, administra-rea probelor prevazute de lege, ceea ce presupune ca in aceasta privinta nu s-a realizat acordul sotilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre soti

Cuprins


Capitolul I Consideratii generale. Scurt istoric........3

Capitolul II Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre soti........10

Capitolul III Efectele divortului cu privire la relatiile patrimoniale dintre soti........15

Capitolul IV Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre parinti si copiii minori (aspecte de practica judiciara)......33

Capitolul V Aspecte de drept comparat........44

Capitolul. VI Concluzii - propuneri de lege ferenda........53

Bibliografie.........61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efectele divortului cu privire la relatiile personale dintre soti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.