Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii

Trimisa la data: 2010-03-05
Materia: Geografie
Pagini: 48
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Irina_Ia
Lucrare de licenta despre Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii
Necesitatile mereu crescande de energie au dus la dezvoltarea electro- si termocentralelor ce functioneaza pe baza de carbune, petrol sau gaze naturale prin arderea carora se formeaza mari cantitati de poluanti.
Intrucit combustibil ideal, care sa duca prin ardere doar la CO si apa nu exista, orice combustibil s-ar folosi, arderea lui se insoteste de producerea de poluanti cum sunt: pulberile, cenusa zburatoare in cazul carbunelui - sau gaze ca SO2 si SO3, CO, NO si NO2, aldehide si hidrocarburi diverse.Cantitatile eliminate sunt enorme, daca tinem seama de cantitatea de combustibil consumat.

Prin arderea unei singure tone de carbune cu un continut de 1% sulf se elimina 20 Kg SO2. In SUA, in 1976, emisiile de SO2 a instalatiilor pentru producerea energiei electrice a fost de 13,6 milioane t. si se estima sa creasca la 15,2 in 1985 si 17 milioane t. in anul 2000; tot in 1976 s-a estimat la 11,8 milioane t. cantitatea de NOx emisa de instalatiile stationare care ard combustibili solizi, ceea ce reprezinta 51 % din totalul emisiilor de NOx.Cantitatea de CO nu poate fi estimata, deoarece el apare numai in cazul arderilor incomplete. De asemenea, in procesul de ardere a combustibilului fosil, prin oxidarea incompleta a hidrocarburilor se formeaza aldehide si acizi organici. Un alt grup de poluanti dependent de conditiile de ardere este reprezentat de hidrocarburi nearse sau de HPA care se produc in procesele de piroliza in insuficienta oxigenului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii

Lucrare de licenta despre Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii
Cuprins

Capitolul I. Introducere...................................3

Capitolul II. Partea generala......................................4
II.1 Poluarea atmosferica iritanta - surse, exemple, efecte asupra sanatatii....................................................4
II.2 Metode de conoasterea a efectelor atmosferice iritante asupra sanatatii....................................................15
II.3 Varsta scolara - varsta optima pentru studiul efectelor poluarii atmosferice iritante asupra sanatatii..............................20

Capitolul III. Partea speciala...................................21
III.1 Poluarea atmosferica produsa de platforma chimica Borzesti..........................................21
III.2 Rezultatele studiului epidemiologic transversal efectuat pe scolari de 10-14 ani din comuna Stefan cel Mare, judetul Bacau..........................................24
III.3 Metodologia de studiu................................24
III.4 Structura loturilor de scolari investigati...........................26

Capitolul IV. Concluzii.......................................41

Bibliografie................................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efectele poluarii atmosferice asupra sanatatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.