Efectuarea perchezitiei a ridicarii de obiecte si inscrisuri

Trimisa la data: 2009-08-19 Materia: Drept Pagini: 139 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Sorin_C
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Efectuarea perchezitiei a ridicarii de obiecte si inscrisuri
Perchezitionarea unei persoane fizice constituie o imixtiune in viata personala si potrivit art.12 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului adoptata de Adunarea Generala a ONU la data de 10.12.1948, si se face apel la toate statele membre, pentru luarea tuturor masurilor de asigurare a dreptului persoanelor la protectie legala impotriva unor asemenea imixtiuni.Aceasta prevedere este preluata ulterior si de Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, adoptata de Consiliul Europei la data de 04.11.1950, act ratificat de Romania prin Legea nr.30 din 1994.

Dat fiind importanta pe care statul roman o acorda inviolabilitatii drepturilor si libertatilor legale ale persoanei, in atentia organelor in drept a stat permanent si aceasta preocupare.Astfel in 1991, Parlamentul Romaniei, a adoptat "Constitutia Romaniei" in care la art.23 face referiri distincte cu privire la libertatea individuala. Potrivit prevederilor art.23 pct.1 din Constitutia Romaniei libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.Totusi la pct.2 din acelasi articol se prevede si exceptiile de la aceasta regula, apoi in punctele urmatoare, conditiile ce trebuie respectate cu ocazia acestor imixtiuni.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Efectuarea perchezitiei a ridicarii de obiecte si inscrisuri

Cuprins

Capitolul I. Chestiuni prealabile.................................3

Capitolul II. Perchezitia.......................................8
2.1. Notiuni generale........................................8
2.2. Scopul perchezitiei.........................................9
2.3. Reglementarea juridica a perchezitiei si limitele acesteia...........................................12
2.4. Clasificarea perchezitiei...................................16
2.5. Perchezitia corporala.......................................18
2.6. Perchezitia domiciliara......................................40
2.7. Fixarea rezultatelor perchezitiei si masurile ce se iau cu privire la obiectele ridicate..........................................68
2.8. Psihologia perchezitionatului si a persoanei care o face.....................................84

Capitolul III. Ridicarea de obiecte si inscrisuri........................................88
3.1. Notiunea si reglementarea juridica.............................88
3.2. Particularitati privind ridicarea de obiecte si inscrisuri utilizate in domeniul electronicii.................................96

Propuneri de "lege ferenda"........................................111

Anexa................................................114

Bibliografie.............................................137
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Efectuarea perchezitiei a ridicarii de obiecte si inscrisuri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.