Eficienta economica prin analiza costului de produs la o societate comerciala

Trimisa la data: 2010-09-07 Materia: Economie Pagini: 59 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Nistor_Fa
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Eficienta economica prin analiza costului de produs la o societate comerciala
In regulamentul privind aplicarea Legii contabilitatii se apreciaza ca prin componenta sa, costul de productie este format din: cheltuieli directe, cheltuieli indirecte comune ale sectiei, cheltuieli generale ale intreprinderii repartizate rational asupra produselor fabricate, lucrarilor executate si serviciilor prestate. Din sfera larga a cheltuielilor efectuate de agentii economici, numai unele cheltuieli formeaza obiectul calculatiei costurilor.

Cheltuielile ce formeaza obiectul calculatiei costurilor sunt cheltuielile de exploatare regasite in contabilitatea financiara in conturile din clasa sase a planului de conturi, clasa ce reflecta conturile de cheltuieli. Din aceasta categorie fac parte: cheltuielile privind consumurile de materii prime, materii auxiliare, combustibil, ambalaje, piese de schimb, cheltuieli cu lucrarile si serviciile executate de terti (intretinere si reparatii), cheltuieli cu impozite, taxe si varsaminte asimilate, suportate de unitatea patrimoniala; cheltuieli cu personalul; alte cheltuieli de exploatare. In mod exceptional, din categoria cheltuielilor ce formeaza costul de productie fac parte si unele elemente de cheltuieli financiare cum ar fi cheltuielile privind dobanzile.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Eficienta economica prin analiza costului de produs la o societate comerciala

Cuprins

Capitolul I. Natura economica a costurilor de productie................3
1.1. Abordari conceptuale privind costurile de productie...............................3
1.2. Evidenta costului de productie...............................16
1.3. Teoria economica a costurilor - orientari ale economistilor
straini si aplicabilitatea in Romania...............................20

Capitolul II. Prezentarea generala a societatii comerciale "AZAL" S.A...........................24
2.1. Denumirea, forma juridica si structura organizatorica..............................24
2.2. Organizarea sistemului informational contabil...................28

Capitolul III. Eficienta metodei analiza valorii in studiul costului pe produs........................................32
3.1. Analiza valorii in studiul costului pe produs................................32
3.2. Analiza reflectarii modificarii costului pe produs in principalii indicatori economico - financiari..........................51

Capitolul IV. Efectele reducerii costurilor in strategia de crestere
a competitivitatii S.C. "AZAL" S.A................................52
4.1. Perfectionarea metodelor de urmarire a costului de productie.......................................52
4.2. Concluzii si propuneri pentru crestere competitivitatii
prin intermediul reducerii costului de productie.....................54

Bibliografie......................................58
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Eficienta economica prin analiza costului de produs la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.