Egalitate sau subordonare:un studiu biblic si teologic asupra rolului femeii in lucrare

Trimisa la data: 2011-10-22
Materia: Teologie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ratusk85
Lucrare de licenta despre Egalitate sau subordonare:un studiu biblic si teologic asupra rolului femeii in lucrare
Este o idee cel putin indrazneata sa abordezi, ca femeie crestina din Romania de astazi, aceasta tema care, in esenta, are de a face cu statul femeii pe o perioada cuprinsa intre Creatie si secolul actual. Accentul si curiozitatea cad, desigur, pe statutul femeii secolului al XXI-lea, dar, pentru o corecta intelegere a ceea ce se intampla astazi, este bine si necesar sa vedem cum a fost la inceput, ce ne spune cu adevarat Biblia si ce s-a intamplat in decursul istoriei.

DEX-ul spune ca doi oameni sunt egali daca sunt la fel si au aceleasi drepturi si indatoriri1. Dictionarul defineste subordonarea ca fiind actiunea de a face ca cineva sa depinda de altcineva; a stabili o ordine de dependenta de la inferior la superior. Reletia este de dependenta si presupune o ierarhie2.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Egalitate sau subordonare:un studiu biblic si teologic asupra rolului femeii in lucrare

Lucrare de licenta despre Egalitate sau subordonare:un studiu biblic si teologic asupra rolului femeii in lucrare
Cuprins

Prefata.......................4

Capitolul I Introducere.................6

Capitolul II Barbatul si femeia: asemanari si deosebiri.........8

Capitolul III Omul - la creatie si dupa cadere................11

Capitolul IV Statutul femeii in Vechiul Testament..........17

Capitolul V Statutul femeii in fata lui Isus Cristos.........28

Capitolul VI Statutul femeii in Faptele Apostolilor si in epistolele Noului Testament...............41

Capitolul VII Statutul femeii crestine in lucrare in perioada cuprinsa intre Biserica Primara si secolul al XX-lea..............61

Capitolul VIII Statutul femeii crestine din secolul al XXI-lea privit din perspectiva relatiei de egalitate sau de subordonare fata de barbat...............68

Capitolul IX Concluzii...........77

Bibliografie....................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Egalitate sau subordonare:un studiu biblic si teologic asupra rolului femeii in lucrare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.