Elaborarea compartimentului de personal

Trimisa la data: 2010-08-29
Materia: Resurse Umane
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marius_Io
Lucrare de licenta despre Elaborarea compartimentului de personal
Aceasta tendinta moderna castiga tot mai mult teren pe plan international in defavoarea vechii viziuni care prevedea adaptarea angajatului la postul ocupat si nu invers. Se pune in acest punct problema cerintelor de munca din zona C, care raman neacoperite. Lipsa acoperirii lor poate impiedica bunul mers al intreprinderii. Modalitatea de a inlatura acest pericol implica folosirea unui alt angajat pentru aceste functii, angajat care prezinta, la randul sau inclinatii pentru aceste activitati constituindu-se grupul de munca bazat pe colaborarea reala intre angajati.

Un mare avantal al acestor grupiri de munca este constituit de faptul ca inlatura concurenta pe acelasi tip de activitate si dezamorseaza tensiunile interne legate de distribuireasarcinilor intre membrii sai. Fiecare angajat isi are propria sa arie de activitate si bdispune de libertate deplina in interiorul ei, dar, in acelasi timp este si singurul responsabil pentru rezultatele muncii sale (nu poate transfera vina pentru eventualele greseli asupra altor colegi).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elaborarea compartimentului de personal

Cuprins

Introducere..............................................3

Capitolul I.1.1 Prezentare generala..........................................5

Capitolul II. Compartimentul modern de personal........................8
2.1.Tendinte in activitatea de atragere a personalului..................................8
2.2 Tendinte in activitatea de perfectionare a personalului..............................11
2.3.Tendinte in activitatea de mentinere a personalului......................................14
2.4.Elemente de management ale personalului cuprinse in Managementul Calitatii..............................................16

Capitolul III. Mutatii in planul psihologiei muncii ca efecte ale liberalizarii relatiilor de piata de care trebuie sa se tina seama in activitatea compartimentului de personal...........................21
3.1. Motivarea personalului - generatoare de eficienta..................................22
3.2. Flexibilitatea timpului de munca.................................37

Capitolul IV. Managementul personalului in perioada de criza..................................43
4.1 Politici ocupationale in perioada de criza.....................44
4.2 Politici ocupationale concrete in situatii de surplus de personal........................................47

Bibliografie...............................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elaborarea compartimentului de personal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.