Elaborarea strategiei de marketing la SC Feper SA

Trimisa la data: 2008-07-03
Materia: Marketing
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_F
Lucrare de licenta despre Elaborarea strategiei de marketing la SC FEPER SA
Strategia de stimulare este intalnita atunci cand firma se confrunta cu o cerere inexistenta, fie datorita necunoasterii produselor si serviciilor de catre clientela, fie intrucat ele nu au nici o semnificatie pentru aceasta. In acest caz, strategia isi propune sa creeze cererea prin ameliorarea mecanismului de comunicare al firmei cu publicul ti prin actiuni de marketing stimulativ, de natura sa indemne la incercarea si cumpararea produselor in favoarea carora sunt efectuate. Strategia de dezvoltare poate fi adoptata in cazul unei cereri latente, datorita lipsei produsului capabil sa o satisfaca.

Strategia de remarketing se intalneste in cazul unei cereri in declin, fiind necesara revitalizarea prin actiuni specifice de marketing.
Strategia de sincromarketing este recomandabila in cazul in care intreprinderea este multumita de volumul global al cererii exprimate pentru produsele sale, nu si de distributia acesteia in timp. Rolul marketingului este cel de regularizare (desezonalizare) a cererii.
Strategia de intretinere este cea care solicita din partea firmei doar eforturi de pastrare a nivelului atins de cerere, datorita faptului ca cererea efectiva se suprapune ca dimensiuni si structura peste nivelul dorit a fi atins. In acest caz, specialistii nu trebuie sa se "culce pe laturi", caci dinamica fenomenelor de piata estefoarte rapida, iar situatia se poate schimba brusc in defavoarea intreprinderii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elaborarea strategiei de marketing la SC Feper SA

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Strategia de marketing - componenta fundamentala a politicii de marketing..................................4
1.1. Locul si continutul strategiei de marketing in ansamblul politicii de marketing..................................4
1.2. Fundamentarea strategiilor de marketing...........................8
1.3. Tipologia strategiilor de marketing............................13

Capitolul II. Prezentarea Societatii Comerciale FEPER S.A. si a activitatii acesteia....................................30
2.1. Date generale........................................30
2.2. Modificarile structurale manageriale de fond rezultate din transformarea intreprinderii de productie in societate pe actiuni...................................35
2.3. Personalul si structura organizatorica a S.C. FEPER S.A......................................42
2.4. Principalii clienti, concurenti, furnizori ai S.C. FEPER S.A....................................46

Capitolul III. Strategiile de marketing adoptate de S.C. FEPER S.A.....................................47
3.1. Strategiile de piata adoptate de societate......................47
3.2. Strategiile de produs adoptate de societate......................49
3.3. Strategiile de preturi adoptate de societate..........................................52
3.4. Strategiile de distributie adoptate de societate.....................................53
3.5. Strategiile promotionale adoptate de societate..................................55

Capitolul IV. Repere ale viitoarei strategii de marketing la S.C. FEPER S.A..............................59
4.1. Cauzele interne si externe care au determinat o eficienta scazuta a activitatii societatii in perioada 1997 - 1999.......................................59
4.2. Obiectivele strategice stabilite pentru imbunatatirea activitatii firmei..................................62
4.3. Modalitati de realizare a obiectivelor stabilite............................................63
4.4. Variante strategice si concluzii.............................69

Anexe.............................................71

Bibliografie.............................................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elaborarea strategiei de marketing la SC Feper SA". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.