Elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru un credit bancar

Trimisa la data: 2010-07-31
Materia: Finante-Banci
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_S
Lucrare de licenta despre Elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru un credit bancar
Legat de risc trebuie subliniat faptul ca specialistii il iau in calcul sub forma unei prime de risc de marimi cuprinse intre 25-75% din rata de baza (randamentul asteptat de investitor), atunci cand se actualizeaza profiturile viitoare, avand in vedere conditiile unei economii stabile si intre 75-200% in conditiile unei economii instabile . Pentru acordarea unui credit, banca cere garantii reale, care sa acopere valoarea creditului. Garantia reala confera creditorului un drept real (banca are dreptul sa vanda bunul cu care se garanteaza si sa incaseze contravaloarea lui, pana la acoperirea datoriei) asupra unor elemente din patrimoniul firmei sau al tuturor girantilor.

Daca firma are o activitate orientata cu precadere catre export, exista posibilitatea de a se face asigurare impotriva riscurilor de neincasare folosind acreditivele sau apeland la polita de asigurare impotriva riscului de neplata emisa de EXIMBANK, banca ce poate asigura exporturi prin credit pe termen scurt. Prin politele emise, banca preia riscurile comerciale ce tin de situatia financiara a debitorului (insolvabilitate, imposibilitate de plata, dificultati financiare etc.) si riscurile politice (privind schimbari de evenimente si legislatie din tara destinatarului).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru un credit bancar

Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Mecanismul finantarii prin credite bancare a firmelor........................................6
1.1. Credite bancare si perioada de acordare a acestora........................................6
1.2. Destinatia si garantarea creditelor........................................7
1.3. Mecanismul obtinerii unui credit bancar........................................11
1.4. Derularea creditului, rambursarea si costul acestuia........................................13

Capitolul II. Tipologia studiilor de fezabilitate pentru credite bancare........................................17
2.1. Structura studiului de fezabilitate pentru o investitie in viziunea Bancii Internationale de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD)........................................18
2.2. Continutul-cadru al studiului de fezabilitate cerut pentru o finantare tip SAPARD........................................35
2.3. Continutul studiului de fezabilitate potrivit exigentelor Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)........................................35

Capitolul III. Studiu de caz: Studiu de fezabilitate privind proiectul de investitii la S.C. DACRIS S.R.L.........................................70

Concluzii si propuneri........................................95

Bibliografie......................................98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru un credit bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.