Elemente biografice in romanele lui Tudor Arghezi - Lina si Ochii Maicii Domnului

Trimisa la data: 2008-07-03
Materia: Limba Romana
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_B
Lucrare de disertatie despre Elemente biografice in romanele lui Tudor Arghezi - Lina si Ochii Maicii Domnului
Cea mai avizata sursa biografica in ceea ce priveste personalitatea umana a poetului Tudor Arghezi ar trebui sa fie insasi marturia fiicei poetului, Mitzura Arghezi. In ultima editie de Opere a tatalui sau, cea publicata de editura Univers Enciclopedic, in anul 2000, Mitzura ofera poate cea mai completa imagine a omului-Arghezi, din cate s-au publicat pana la momentul actual.

Desi de o mare bogatie de date, nici respectivul tabel cronologic nu implineste, insa, lipsa de informatii menite sa infatiseze, intr-un tablou cat mai detaliat, cei 87 de ani pe care scriitorul i-a "depanat" in aceasta existenta. Dar iata ce spune ea : "Epitaful scris de Tudor Arghezi (Ion N. Theodorescu) si daltuit pe lespedea mormantului sau din Martisor ne certifica ziua exacta a nasterii si obarsia sa olteneasca: Nascut in Bucuresti, la 21 mai 1880, cu origini parintesti in Gorj. Intr-adevar, bunicul pe linie paterna, Tudor Cojocaru, era originar din Targu Carbunesti, judetul Gorj.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elemente biografice in romanele lui Tudor Arghezi - Lina si Ochii Maicii Domnului

Cuprins

Capitolul I. Argument........................................3

Capitolul II. Tudor Arghezi - repere biografice.....................6

Capitolul III. Tudor Arghezi, romancier.......................................13
1. "Lina" ..........................................15
2. "Ochii Maicii Domnului"................................18

Capitolul IV. Elementele biografice in cele doua romane.................................................21
1. Copil si copilarie.............................22
2. Elev la internatul liceului (A fi sau a nu fi...).............................................27
3. Din lumea detinutilor.................................30
4. Laborant la fabrica de zahar................................32
5. Atractia divinului................................36
6. Imagini ale feminitatii. Mama si sotia.........................41

Capitolul V. Concluzii.........................................44

Bibliografie.........................................47

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elemente biografice in romanele lui Tudor Arghezi - Lina si Ochii Maicii Domnului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.