Elemente de drept al familiei in secolele XVII - XVIII pe teritoriul Tarii Romanesti si al Moldovei

Trimisa la data: 2010-03-02 Materia: Drept Pagini: 114 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Amalia_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Elemente de drept al familiei in secolele XVII - XVIII pe teritoriul Tarii Romanesti si al Moldovei
Familia este grupul format din rudele cele mai apropiate, avand ca nucleu pe parinti si copii. Familia ocupa un loc central in viata noastra, fiind inteleasa drept cea inseamnata alcatuire sociala de care depind dezvoltarea, stabilitatea si mai ales existenta intregii omeniri. Daca familia a avut intotdeauna acest rol fundamental in viata omenirii si in societate in general, fiind drept celula de baza a acesteia si mediu in care s-au format adevaratele caractere si personalitati, care au marcat dezvoltarea stiintei, artei, culturii si civilizatiei, astazi ea este confruntata cu noi realitati si situatii, care, pe de o parte, duc la destramarea acesteia.

Datoria de credinta sau de fidelitate conjugala constituie o obligatie morala si civila. Prin casatorie sotii erau obligati la devotament si pastrarea credintei conjugale. Raporturile dintre soti erau dominate de principiul inegalitatii sexelor, principiu consfintit de preceptele religioase dominante.Codul Calimach spune astfel: "Barbatul este capul familiei sale. Pentru aceia lui mai ales se cuvine a fi povatuitoriu casnicei ocirmuiri, el este datoriu si a se ingriji pentru cele trebuincioase a sotiei sale, dupa puterea intovarasitei lor averi si de a apara intru toate intimplarile."
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Elemente de drept al familiei in secolele XVII - XVIII pe teritoriul Tarii Romanesti si al Moldovei

Lucrare de licenta despre Elemente de drept al familiei in secolele XVII - XVIII pe teritoriul Tarii Romanesti si al Moldovei
Cuprins

I. Introducere..............3
Influentele suferite de dreptul romanesc in secolele XVII- XVIII.......7

II. Familia ca institutie............15
Casatoria............15
Membrii familiei: sot, sotie, drepturi si obligatii............32
Copii in familie.............44
Divortul..............52

III. Relatiile de familie........63
Succesiunea.........63
Rudenia.............76
Zestrea..........83

IV. Influenta dreptului asupra familiei.............93
Sanctiuni pentru nerespectarea legislatiei........93

V.Concluzii..............108

Bibliografie.............109
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elemente de drept al familiei in secolele XVII - XVIII pe teritoriul Tarii Romanesti si al Moldovei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.