Elemente de macroeconomie in cadrul statisticii afacerilor

Trimisa la data: 2009-09-27
Materia: Economie
Pagini: 109
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_S
Lucrare de licenta despre Elemente de macroeconomie in cadrul statisticii afacerilor
Seriile cronologice sunt utilizate si pentru calcule de prognoza. Notiunea de prognoza este similara cu cea de extrapolare. Pentru a determina valorile de prognoza prin extrapolarea tendintei, este necesar sa se analizeze seria de date pe o perioada trecuta destul de mare, sa se determina tendinta obiectiva de dezvoltare a fenomenului si sa se aprecieze in ce masura aceasta tendinta se va pastra si in viitor.
In calculele de prognoza trebuie avute in vedere o serie de aspecte, dintre care cele mai importante sunt:

cunoasterea formei de evolutie a fenomenului in etapa anterioara pentru o perioada de lunga durata si divizata pe subperioade;identificarea factorilor ce determina evolutia fenomenelor studiate si masura in care acestia se mentin sau se modifica in perioada urmatoare;perioada pe baza careia s-a facut interpretarea formei de evolutie sa fie semnificativa pentru dezvoltarea fenomenului si sa cuprinda un numar suficient de mare de termeni pentru a face o interpretare corecta.In functie de modul in care este considerat fenomenul, in sistemul de prognoza, se pot obtine doua variante

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elemente de macroeconomie in cadrul statisticii afacerilor

Lucrare de licenta despre Elemente de macroeconomie in cadrul statisticii afacerilor
Cuprins

Capitolul I. Indicii statisticii.................................3

Capitolul II. Serii cronologice....................................19

Capitolul III. Elemente de statistica macroeconomica..................................46

Capitolul IV. Analiza statisitca a potentialului uman.............................61

Capitolul V. Statistica ramurilor..........................76

Bibliografie..................................107
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elemente de macroeconomie in cadrul statisticii afacerilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.