Elementele de baza ale marketingului intreprinderii concretizate in studiul comportamentului consumatorului

Trimisa la data: 2010-07-08
Materia: Marketing
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_Lu
Lucrare de licenta despre Elementele de baza ale marketingului intreprinderii concretizate in studiul comportamentului consumatorului
Etiologia cuvantului "buget" isi are originea in vechea limba franceza in expresia "bouge" si "bougette", ceea ce inseamna punga de piele sau punga de bani. Anglo-saxonii au preluat notiunea de la francezi, care impreuna cu italienii o aveau din Evul Mediu. Primul document istoric in care se intalneste cuvantul "buget" in Franta, ca termen oficial, dateaza din 28 iulie 1802, insa in legislatia franceza notiunea este utilizata numai in anul 1806 in Legea privitoare la finante.

La scurt timp, expresia s-a raspandit si in celelalte state din Europa. Unele state europene au folosit alte notiuni, spre exemplu "Progetto di Bilancio" sau "Preventivo" in Italia, Presupuestos generale del Estado" in Spania sau Hanshaltsltat" in Germania.In Romania, cuvantul "buget" apare pentru prima data in Regulamentul Organic al Munteniei si Moldovei, pus in aplicare in anii 1831-1832. In acest document juridic se intalneste cuvantul "Biudje" si expresia "inchipuirea cheltuielilor anului viitor" (art.117 din Regulamentul Organic al Munteniei si Moldovei).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elementele de baza ale marketingului intreprinderii concretizate in studiul comportamentului consumatorului

Cuprins


Capitolul I Conceptul de buet public national........3
1.1.Consideratii generale.........3
1.2.Aparitia si evolutia bugetului de stat in Romania. Scurt istoric...5
1.3. Necesitatea si definirea bugetului public national........7

Capitolul II Activitatea bugetara a statului roman......14
Sectiunea 1. Notiunea si principiile procedurii bugetare.......14
1.1.Universalitatea bugetara........15
1.2. Principiul unitatii (unicitatii) ......17
Principiul specializarii (realitatii) bugetare.......18
Principiul anualitatii.......19
Principiul publicitatii......20
Principiul neafectarii veniturilor...........21
Sectiunea 2. Elaborarea proiectului bugetului de stat........21
Sectiunea 3. Aprobarea bugetului de stat.......26
Sectiunea 4. Executia anuala a bugetului de stat......29
Executia partii de venituri a bugetului statului......31
Executia cheltuielilor bugetare.........32
Ajutorul de stat.......38
Executia de casa a bugetului de stat.......40
Sectiunea 5. Incheierea executiei bugetului de stat si controlul executiei. Bugetare.........42

Capitolul IV. Sectiunea 1 Functiile si rolul bugetului de stat in Romania...........46

Bibliografie..........59

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elementele de baza ale marketingului intreprinderii concretizate in studiul comportamentului consumatorului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.