Elementele de control si evaziune fiscala

Trimisa la data: 2010-04-28
Materia: Drept
Pagini: 126
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: John_S
Lucrare de licenta despre Elementele de control si evaziune fiscala
In marime absoluta, eventuala evaziune fiscala descoperita la un control fiscal (si calculata ca diferenta intre impozitul real aferent activitatii controlate si cel declarat autoritatilor) are o pondere mica in totalul resurselor bugetare. Totusi, nu aceasta este ideea pe care trebuie sa se mearga, ci aceea ca, in cresterea gradului de acceptare voluntara a impozitelor, controlul fiscal are o importanta deosebita, sensibilizand intreaga masa a contribuabililor la obligatiile fiscale ce le revin.

Analizat prin prisma echilibrului social si al justitiei sociale, controlul fiscal trebuie sa asigure aplicarea prevederilor constitutionale potrivit carora toti cetatenii sunt obligati sa contribuie la constituirea resurselor din care se vor acoperi cheltuielile publice, precum si evitarea situatiei in care aceste impozite si taxe ar fi platite numai de catre contribuabilii cinstiti.
Subiectii acestor taxe si impozite trebuie sa inteleaga urmatorul lucru: controlul fiscal este o activitate care se desfasoara in folosul lor, si nu impotriva lor. Este imposibil sa se corecteze toate neregularitatile in materie de impozite si taxe prin intermediul controlului fiscal, dar astfel contribuabilul isi poate corecta comportamentul fiscal si poate, eventual, evita pe viitor unele erori de interpretare a legislatiei fiscale sau greseli metodologice ce l-ar influenta cu siguranta in mod negativ.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elementele de control si evaziune fiscala

Lucrare de licenta despre Elementele de control si evaziune fiscala
Cuprins

Capitolul I. Controlul fiscal si evaziunea fiscala.................3

Capitolul II. Controlul fiscal si formele sale..................10

Capitolul III. Evaziunea fiscala..........................17

Capitolul IV. Forme ale evaziunii fiscale legale.....................44

Capitolul V. Metode de evaziune fiscala legala.....................47

Captolul VI. Evolutia paradisurilor fiscale..................58

Capitolul VII. Cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume. Cazuri speciale...............................63

Capitolul VIII. Influenta paradisurilor fiscale asupra vietii economice.............................90

Capitolul IX. Activitati ilegale desfasurate prin intermediul companiilor off-shore...............................111

Capitolul X. Concluzii si recomandari...............................119

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elementele de control si evaziune fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.