Elevii adolescenti si valorile morale

Trimisa la data: 2009-07-23 Materia: Psihologie Pagini: 87 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Paul_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Elevii adolescenti si valorile morale
Ultima si cea mai complexa etapa a dezvoltarii copilului este adolscenta, etapa conturarii individualitatii si a inceputului de stabilizare a personalitatii care marcheaza incheierea copilariei si trecerea spre maturitate. Transformarile fizice si psihice care apar in aceasta perioada, schimbarile in atitudini si conduita la fel ca si la problemele ridicate parintilor si familiei fac din adolescenat cea mai sensibila faza de evolutie spre viata adulta.

Incluzand indivizi a caror varsta este cuprinsa intre 13-18 ani, adolescenta cuprinde doua subperioade principale aflate una in succesiunea celeilalte:preadolescenta, cuprinzand copii intre 13/14-16 ani se caracterizeaza prin stabilizarea maturitatii biologice si dobandirea unei individualitati mai nuantate;adolescenta propriu-zisa (sau "marea adolescenta), cuprinzand copii intre 16 19/20 ani si caracterizata de fundamentarea principalelor trasaturi de caracter si satisfacerea intereselor profesionale.In aceasta perioada copilul va simti asa numita "criza adolescentina", "criza morala" sau "criza juvenila" in raport cu particularitatile generale si specifice ale comportamentului, personalitatii si evolutiei psihologice, de la cea mai frageda varsta a tanarului.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Elevii adolescenti si valorile morale

Lucrare de licenta despre Elevii adolescenti si valorile morale
Cuprins

Capitolul I. Educatia morala-premisa a formarii profilului moral al adolescentului ...............3
Educatia morala ...............................3
Valorile morale si formarea personalitatii adolescentilor..........17
Idealul de viata (modelul de educatie)al adolescentului............30

Capitolul II. Organizarea si desfasurarea cercetarii.........41
Motivarea alegerii temei si formularea ipotezeide lucru............41
Faza constatativa a experimentului................42
Faza experimentala propriu-zisa........................43
Faza de control..........................49

Capitolul III. Prezentarea si interpretarea rezultatelor........49
Faza constatativa...................49
Faza experimentala..........................66
Faza de control..........................71

Capitolul IV. Concluzii................................78

Anexe....................80

Bibliografie...........................85
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elevii adolescenti si valorile morale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.