Elitele din Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) si revolutia ungara din 1956

Trimisa la data: 2011-04-20
Materia: Istorie
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: kggy
Lucrare de licenta despre Elitele din Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) si revolutia ungara din 1956
Lucrarea de fata se concentreaza asupra elitelor din Transilvania in general si Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) in special, incercand sa surprinda atitudinea lor fata de evenimentele din Ungaria din 1956.
Inainte de toate ne permitem o scurta incursiune in istoria revolutiei ungare din 1956 si in ceea ce inseamna traditia ei istorica.A avut insurectia din Ungaria antecedente istorice, o traditie?

Putem afirma ca da. Ungurii au cunoscut de-a lungul istoriei lor nationale gustul puterii opresive. In acest context istoriografia maghiara vorbeste de o traditie, revolutia de la Budapesta se alatura altor evenimente din istoria Ungariei, cum ar fi Mohacs-1526 sau Siria-1849.Revolutia de la 1848 este poate cel mai important eveniment istoric intiparit in constiinta colectiva a maghiarilor. Asemanarile conjuncturale intre 1848 si 1956 sunt evidente, fortele motrice ale acestor doua evenimente fiind sentimentul national (nationalismul), apararea valorilor nationale, a identitatii si suveranitatii in fata unor puteri care au transformat Ungaria intr-o semicolonie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Elitele din Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) si revolutia ungara din 1956

Lucrare de licenta despre Elitele din Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) si revolutia ungara din 1956
Cuprins

Introducere....................2

Capitolul I Elita de partid din Regiunea Autonoma Maghiara in preajma anului 1956................7

Capitolul II.: Reactia elitei intelectuale din Regiunea Autonoma Maghiara la insurectia de la Budapesta din...................10

Capitolul III Evenimentele din 1956 si planul Dobai de integrarea Transilvaniei in structurile europene........................14

Capitolul IV Soarta elitei din Regiunea Autonoma Maghiara dupa anul 1956................................18

Abstract............................21

Bibliografie........................23

Anexe...............................25

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Elitele din Regiunea Autonoma Maghiara (RAM) si revolutia ungara din 1956". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.