Emanciparea femeii si a formelor de discriminare fata de femei

Trimisa la data: 2010-04-19
Materia: Drept
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_P
Lucrare de licenta despre Emanciparea femeii si a formelor de discriminare fata de femei
Legislatia in domeniul asigurarilor sociale si pensiilor prevede pentru femei o serie de drepturi specifice, intre care indemnizatii pentru concediu de maternitate care se acorda tuturor mamelor salariate, indiferent de sectorul in care lucreaza si indemnizatii de concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in primii ani de viata.

Femeile pot fi pensionate cu o reducere de varsta si de vechime in munca de 5 ani in raport cu barbatii. Femeile cu o vechime in munca de 25 de ani, care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani pot cere pensionarea inaintea varstei prevazute de lege: cu un an pentru 3 copii, cu doi ani pentru 4 copii, cu trei ani pentru mai multi copii. Acele perioade in care o femeie a fost incadrata cu program redus pentru ingrijirea copilului prescolar se iau in considerare la stabilirea vechimii in munca pentru pensionare ca timp integral lucrat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Emanciparea femeii si a formelor de discriminare fata de femei

Cuprins

Capitolul I Scurt istoric.........3

Capitolul II Reglementari interne...........14

Capitolul III Reglementari internationale la O.N.U..........28

Capitolul IV Reglementari regionale Europene.........55

Capitolul V Jurisprudenta............73

Concluzii.............79

Bibliografie..........80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Emanciparea femeii si a formelor de discriminare fata de femei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.