Emisiunea monetara si directionarea acestuia in Romania

Trimisa la data: 2009-01-30
Materia: Economie
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Niculae_Co
Lucrare de licenta despre Emisiunea monetara si directionarea acestuia in Romania
Bancile de emisiune fac parte din sistemul bancar, avand un rol foarte important in activitatea financiara si de credit. Le intalnim sub diverse alte denumiri: Banci nationale, Centrale, Federale sau cu implicarea statului caruia apartin.Intaia banca de emisiune este considerata Banca Angliei, infiintata in 1694 de scotianul Patterson, iar primele bilete au fost emise in 1656 de o banca particulara suedeza privilegiata, condusa de bancherul J. Palmstruck17. Bancile de emisiune, spre deosebire de alte banci, nu ar avea nevoie de capital monetar propriu-zis, ci numai de anumite fonduri necesare organizarii si functionarii lor.

Prin functile indeplinite, prin legaturile multilaterale cu celelalte banci si prin aceasta cu economia, banca de emisiune reprezinta o placa turnanta a sistemului bancar, afirmandu-si pe deplin a doua denumire sub care este cunoscuta, ca Banca Centrala.Emisiunea de bancnote, functie deschisa initial tuturor bancilor si restransa ulterior numai la banca de emisiune, reprezinta forma principala a creatiei monetare si cadrul primordial prin care are loc expansiunea masei monetare.In momente istorice diferite, functie de conditiile proprii, toate tarile dezvoltate au trebuit sa delimiteze net functiile bancii de emisiune, acestea concentrandu-se de regula la o singura banca, banca centrala. Acelasi lucru s-a petrecut si in S.U.A., unde, desi exista 12 banci federale de emisiune.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Emisiunea monetara si directionarea acestuia in Romania

Lucrare de licenta despre Emisiunea monetara si directionarea acestuia in Romania
Cuprins

Capitolul I. Bancile si operatiunile bancare..........................3
Rolul bancilor in economie..................................3
Sisteme bancare. Modele de structurare...........................6
Operatiunile si serviciile bancare.............................11

Capitolul II. Operatiunile de emisie a numerarului...................19
Emisiunea numerarului. Rol si functii in economie...................19
Institutii emitente de numerar. Instrumente de politica monetara...................................23
Punerea numerarului in circulatie. Canale de distributie.........................................42

Capitolul III. Numerarul ca instrument de plata. Operatiunile de casierie la banci..........................................45
Numerarul ca instrument de plata.....................................45
Casieria bancara. Concept,cerinte,organizare si functionare....................................51
Operatiunile de casierie................................61

Capitolul IV. Tendinte in utilizarea numerarului.....................69

Bibliografie..........................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Emisiunea monetara si directionarea acestuia in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.