Emisiunea si evaluarea obligatiunilor

Trimisa la data: 2009-06-05
Materia: Economie
Pagini: 58
Comentarii: 4 (citeste)
Autor: ioshicumine
Lucrare de licenta despre Emisiunea si evaluarea obligatiunilor
O economie de piata functionala presupune o transformare a pietei de capital astfel incat aceasta sa devina o alternativa viabila de fianantare a economiei nationale. In acest scop, obiectivul pe piata de capital l-a reprezentat construirea unei piete puternice, prin unificarea principalelor operatiuni de pe piata romaneasca de capital.

Pe fondul evolutiilor pozitive inregistrate pe piata de capital cat si datorita modificarilor cadrului legislativ, imaginea si perceptia bursei in mediul de afaceri din Romania s-a imbunatatit, ducand la sporirea interesului investitorilor pentru aceasta piata.

Aceasta demostreaza faptul ca finantarea prin utilizarea mecanismelor pietei de capital incepe sa devina si in Romania o alternativa reala la finantarea prin credit bancar sau prin reinvestirea profitului. O prioritate a pietei de capital din Romania o reprezinta dezvoltarea unei piete transparente si lichide pentru instrumentele financiare.

Primul capitol al prezentei lucrari (aaéZoePrezentarea pietei de capital din Romania aaéZ" evolutie si tendinteaaéZAŁ) abordeaza functionarea pietei de capital din Romania, sub aspectul evolutiilor inregistrate si al indentificarii tendintelor de dezvoltare.

Evolutiile pietei au fost grupate in doua segmente de timp 1997-2000 si 2000aaéZ"2007. Ratiunea acestei etapizari a reprezentat-o cumpana din evolutia pietei de capital, respectiv anul 2000, cand s-a pierdut increderea investitorilor in piata de capital.

Ultimii ani au fost marcati de transformari importante, atat de ordin legislativ cat si institutional, generate de necesitatea implementarii acquis-ului comunitar in domeniul pietei de capital. Sunt prezentate elementele de noutate ale cadrului legislativ si de reglementare, precum si noua arhitectura a pietei care va curpinde asa-numitele piete reglementate si sisteme alternative de tranzactionare, precum si noi institutii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Emisiunea si evaluarea obligatiunilor

Lucrare de licenta despre Emisiunea si evaluarea obligatiunilor
Introducere..............2

Capitolul I - Prezentarea pietei de capital din Romania-Evolutie si tendinte.........5
1.1 Cadrul legislativ care reglementeaza piata de capital din Romania.........5
1.2 Evolutii ale pietei de capital din Romania..................10
1.2.1 Evolutii ale pietei bursiere................................10
1.2.2 Piata obligatiunilor........................................16
1.3 Tendintele dezvoltarii pietei de capital din Romania din perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana................21
1.4 Concluzii.............23

Capitolul II - Imprumutul obligatoriu in contextul pietei de capital.........25
2.1 Imprumutul obligatar aaéZ" avantaje si limite...................25
2.2 Emisiunea de obligatiuni....................................29
2.2.1 Principalele caracteristici ale unui prospect de emisiune. Analiza comparata BCC-BCR...........................................31
2.3 Tranzactionarea obligatiunilor..............................39
2.4 Concluzii...................................................40

Capitolul III - Evaluarea obligatiunilor.........................42
3.1 Principalii indicatori utilizati in evaluarea obligatiunilor42
3.2 Evaluarea obligatiunilor BCC si BCR.........................46
3.2.1 Evaluarea obligatiunilor BCC cu rata cuponului variabila......46
3.2.1.1 Informatii financiare utile evaluatorului de obligatiuni BCC..46
3.2.1.2 Randamentul obligatiunilor BCC..............................47
3.2.1.3 Riscul investirii AAzn obligatiunile BCC......................48
3.2.1.4 Evaluarea obligatiunilor BCC................................49
3.2.2 Evaluarea obligatiunilor BCR cu rata cuponului fixa.........51
3.2.2.1 Informatii financiare utile evaluatorului de obligatiuni BCR51
3.2.2.2 Evaluarea obligatiunilor BCR..................................52

Concluzii finale..................55
Bibliografie......................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Emisiunea si evaluarea obligatiunilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
 • de cate ori a mai fost descarcata lucrarea

  alex | 2009-12-04 09:25:00
 • sa-mi spuneti exact cum pot sa o descarc

  alex | 2009-12-04 09:26:00
 • cand a fost realizata lucrarea

  alex | 2009-12-04 09:27:00
 • Buna Alex iti postez aici un link pentru a afla exact cum poti downloada aceasta licenta http://www.referat.ro/cum-comand-lucrare-licenta.html Spor!:)

  Irina | 2009-12-04 14:47:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.