Encefalul - fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale

Trimisa la data: 2009-02-05
Materia: Medicina
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_St
Lucrare de licenta despre Encefalul - fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale
Mecanismul prin contralovitura este utilizat pentru a explica leziunile meningocerebrale in arii diametral opuse punctului de aplicare a fortei traumatice. Leziunile prin contralovitura depasesc in amploare si gravitate leziunile produse direct de partea impactului. Prima discutie asupra mecanismului a avut loc in 1766 la Academia de Stiinte din Paris si a fost admisa explicatia prin teoria vibratorie, conform careia impactul induce unde de vibratie craniana care se propaga si converg spre polul opus impactului. Fractura craniana poate si sa nu rezulte, dar leziunile cerebrale se produc in mod constant.

Studiile experimentale efectuate ulterior pe cadavre proaspete au aratat ca la polul cranian opus impactului apare un "con de bombare" dedesubtul caruia se produce "un vacuum" in care creierul este proiectat de undele de forta transmise de energia cinetica dezvoltata de impact. Scaderea presiunii intracraniene in zona de "vacuum", are ca efect un fenomen "de suctiune" consecutiv caruia apar leziunile vasculare si parenchimatoase. Mai tarziu Courville (1942- 1958) a reconsiderat in parte traiectoria "vacuumului" si a asociat-o cu cea a undelor transmise creierului de impact, rezultand o explicatie mult mai completa; in momentul impactului in aria de aplicare a fortei traumatice datorita inflexiunii craniene ia nastere o zona de hipertensiune intracraniana, iar la polul opus impactului, o zona de hipotensiune intracraniana.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Encefalul - fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale

Cuprins

Capitolul I. Arhitectura scheletului craniului.........................4

Capitolul II. Fiziologia traumatismelor cranio-cerebrale.........................10

Capitolul III. Metode de investigare paraclinica in traumatismele cranio-cerebrale................................................23


Capitolul IV. Descrierea principalelor leziuni traumatice cranio-craniene.....................................................68
3.1 Leziunile tramatice ale scalpului.............................69
3.2 Leziunile tramatice ale neurocraniului...........................69
3.3 Leziunile tramatice ale creierului...............................71
3.4 Revrsatele si colectiile lichidiene intracraniene traumatice........................................77
3.5 Leziuni si sindroame vasculare posttraumatice......................77
3.6 Efecte cerebrale subsecvente ale traumatismelor...........................................79
3.7 Efectele cerebrale tardive ale traumatismelor...............................................80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Encefalul - fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.