Epoci si reforme in comedie - Prima intalnire cu piesa

Trimisa la data: 2010-11-28
Materia: Arte
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_Di
Lucrare de licenta despre Epoci si reforme in comedie. Prima intalnire cu piesa
In comedia program Teatrul Comic se regasesc alte idei inovatoare ale lui Goldoni. Inca de la primele indicatii, ne dam seama ca autorul aduce in scena un moment substantial de "teatru in teatru": in timpul unei repetitii, o trupa de actori- compusa din partizani si nepartizani ai reformei, dezbat cu pasiune si elocinta problema la ordinea zilei in lumea teatrului venetiande la mijlocul secolului al XVIII lea; decadenta tot mai pronuntata a Commediei dell' Arte si necesitatea- presanta pentru soarta teatrului italian- a inlocuirii acesteia cu Commedia di Carattere ( Comedia de caracter) si al carei autor, reformatorul Goldoni, este reprezentat in piesa de directorul trupei : Capo-comico-ul Orazio.

Odata spusa premisa discutiei " Nu mai merge cu Commedia dell Arte, cu improvizatiile"- actorii incep sa inchege, de la o replica la alta, o definitie a noului gen. Si cum Goldoni, nefiind amator de teoretizri nu ii inzestreaza pe partizanii reformei sale cu argumente indeajuns de docte ceea ce a atras o serie de critici. Insa Goldoni, intr-o "poetica in actiune", asa cum isi intituleaza Teatrul Comic, nu putea da decat o "definitie in actiune". Desigur, acestei dominante reforme I se subordoneaza- in cadrul "opozitiei goldoniene": fictiunii Commediei dell' Arte - adevarul; conventionalului- viata; artificialitatii- naturaletea; mastilor- caracterele; improvizatiei- textul scris in intregime.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Epoci si reforme in comedie - Prima intalnire cu piesa

Lucrare de licenta despre Epoci si reforme in comedie. Prima intalnire cu piesa

Cuprins

Capitolul I In loc de introducere...........3
Epoca lui Carlo Goldoni si reforma in comedie...........5

Capitolul II Opera lui Carlo Goldoni........10

Capitolul III Flecarelile femeilor..........14
Reprezentata pentru prima oara la Venetia, in ultima seara a carnavalului din 1751...............14

Capitolul IV Prima intalnire cu piesa........20

Capitolul V Ideea regizorala............21

Capitolul VI Despre Sgualda.............23

Capitolul VII Cum am ajuns la Sgualda...sau invers?.........26

Bibliografie..........29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Epoci si reforme in comedie - Prima intalnire cu piesa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.