Eroi prahoveni ai razboiului de independenta

Trimisa la data: 2011-05-11
Materia: Istorie
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mikyonea
Lucrare de licenta despre Eroi prahoveni ai razboiului de independenta
Independenta Romaniei, consfintita prin actiunile militare la care a participat in razboiul din 1877-1878 impotriva Imperiului Otoman, alaturi de Rusia si de popoarele din Balcani, a legitimat dreptul poporului roman de a fi un popor liber. In randurile Armatei Romane, care s-a acoperit de glorie la Grivita, Plevna si Smardan, au luptat cu eroism si abnegatie romani de pretutindeni. Eroii nu s-au numarat pe degete, ci cu miile, din toate judetele tarii de atunci. Judetul Prahova se numara si el printre aceste judete, prahovenii au luptat cu eroism iar faptele lor stau scrise in cartile de istorie si pe placile memoriale.

Apeland la aceasta bogata si valoroasa literatura istorica precum si la cercetarea unor surse si izvoare locale, am cautat in lucrarea de fata, intitulata "Eroi prahoveni ai razboiului de independenta (1877-1878)", sa evidentiez eroii si sa subliniez, in ansamblul general al efortului de razboi facut de intregul popor roman, rolul populatiei intregul judet Prahova si orasul Ploiesti, atat sub aspect material cat si al tributului de sange pe care Prahova la dat cu prisosinta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Eroi prahoveni ai razboiului de independenta

Lucrare de licenta despre Eroi prahoveni ai razboiului de independenta
Cuprins

Introducere....................4

I.Pregatirea politica si diplomatica a Romaniei pentru proclamarea independentei (1875-1877)...........8

II.Eroi prahoveni ai razboiului de independenta................22
1. Grigore Ion
2. Alexandru Candiano-Popescu
3. Vasile Nica Comanescu
4. Grigore Cantili
5. August Gorjanu
6. Nicolae Prusanu

III.Monumente si insemne memoriale dedicate eroilor independentei din Prahova.................34

IV.Participarea si contributia unitatilor militare prahovene la castigarea independentei de stat.................44

Concluzii................77

Bibliografia.............81

Anexe....................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Eroi prahoveni ai razboiului de independenta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.