Estetica sublimului si pictura romantica

Trimisa la data: 2012-01-09
Materia: Arte
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nela
Lucrare de licenta despre Estetica sublimului si pictura romantica
Exista in gandirea filosofica occidentala cateva concepte privilegiate care au reusit performanta de a se afla in centrul unor demersuri explicative care vizau tentativa de construire a unor Weltanschauung-uri. Mai mult chiar, exista concepte care au reusit sa supravietuiasca propriului lor moment de glorie, dovedindu-se capabile sa spuna ceva dincolo de un moment sau altul din istoria gandirii occidentale. Acesta este si cazul sublimului.

Din totdeauna, omul a simtit nevoia sa-si exprime admiratia fata de obiectele si lucrurile din natura inconjuratoare, fata de persoane, obiectele de arta, fata de tot ce trezea anumite sentimente si trairi. Expresiile cele mai des folosite in acest scop, au in continutul lor termenii de: frumos, armonios, gratios, incantator, sublim, etc. Din aceasta multitudine vom extrage doar cel de interes pentru acesasta lucrare, respectiv sublimul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Estetica sublimului si pictura romantica

Lucrare de licenta despre Estetica sublimului si pictura romantica
Cuprins

Argument.....................4

Capitolul I De la frumos la sublim...........6

Capitolul II.Estetica sublimului: marile paradigme.............10
1.Longinus................................................................................11
2.Burke Edmund........................................................................13
3.Kant Immanuel........................................................................17
4.Romantismul...........................................................................22

Capitolul III. Sublimul si Pictura romantica
1.Romantismul in artele vizuale..............30
2.Romantismul german..............45
3.Caspar David Friedrich..........50

Concluzii............59

Bibliografie..........61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Estetica sublimului si pictura romantica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.