Etapa post-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2009-08-21
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dana_S
Lucrare de licenta despre
In doar cateva decenii, Uniunea Europeana a trecut de la grupul omogen de 6 state fondatoare, care au cunoscut varianta uniunii vamale, la o uniune economica, o data cu UE 15(cu Suedia, Finlanda si Austria, integrate in 1995), pentru ca apoi sa se evidentieze o Uniune Europeana extinsa la 27 membri, "marea extindere", datorita statutului specific al statelor care au aderat in acel val de extindere, respectiv ianuarie 2007. Avand in vedere magnitudinea schimbarilor carora vor trebui sa faca fata atat Uniunea Europeana, cat si statele viitoare membre, lucrarea prezenta surprinde acele aspecte considerate a fi de importanta mai mare in studiul procesului aderarii, respectiv cele politice si juridice.

Folosind metoda calitativa de analiza, lucrarea abordeaza aderarea statelor europene la UE prin divizarea analizei in doua etape principale: etapa preaderare, respectiv post-aderare, cu accent pe post-aderare. Lucrarea este structurata pe 3 capitole, care la randul lor cuprind mai multe subcapitole. Scopul lucrarii este evidentierea statutului Romaniei in Uniunea Europeana, ca stat din Europa Centrala si de Est care a facut parte din valul de aderare de la 1 ianuarie 2007, "marea extindere", si care a avut relatii cu Uniunea Europeana inca din anii'70 (acordul european din 1967 privind normele tehnico-sanitare pentru produse agroalimentare).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Etapa post-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Uniunea Europeana: cadru institutional pentru largire............................5
I.1. Ideea europeana ......................................5
I.2. Extinderile anterioare ale Uniunii Europene..................................6
I.3. "Marea extindere" a Uniunii Europene...........................7

Capitolul II. Extinderea spre Est: proces global, inclusiv si evolutiv....................21
II.1. Romania- actor politic din Europa Centrala si de Est...........................................24
II. 2. Etapa preaderarii la Uniunea Europeana...........................................26
II.3. Etapa post-aderare la UE........................................53

Capitolul III. Studiu de caz: Romania post-aderare: problema coruptiei.................68
III.1. Strategia Nationala Anticoruptie..................................68
III.2. Raportul Interimar al Comisiei Europene privind mecanismul de cooperare si verificare - februarie 2008............................80
III.3. Sondaj de opinie vizand coruptia din Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana...........................................81

Concluzii..............................................85

Bibliografie...........................................87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Etapa post-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.