Etape preliminare ale procesului de creditare bancara - Diagnosticul starii financiare a intreprinderii

Trimisa la data: 2010-05-18
Materia: Finante-Banci
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adriana_C
Lucrare de licenta despre Etape preliminare ale procesului de creditare bancara - Diagnosticul starii financiare a intreprinderii
Fondul de rulment, ca indicator de echilibru financiar, se mai numeste indicatorul de finantare a imobilizarilor sau indicatorul imobilizarii capitalurilor si face legatura intre conturile de activ si cele de pasiv, creind posibilitatea de analiza a exigibilitatii pasivului in raport cu lichiditatea activelor si permitind aprecieri privind a doua regula a echilibrului financiar conform careia imobilizarile trebuie sa fie finantate din capital permanent.

Daca rezultatul raportului este mai mare decit unu, rezulta un fond de rulment net pozitiv, care reprezinta un semn favorabil asupra echilibrului financiar al intreprinderii, in sensul ca este pregatita sa faca fata oricaror exigente ale datoriilor pe termen scurt. Daca rezultatul raportului este egal cu unu, rezulta un fond de rulment net negativ, care desemneaza dificultati previzibile sub aspectul lichiditatii si echilibrului financiar.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Etape preliminare ale procesului de creditare bancara - Diagnosticul starii financiare a intreprinderii

Lucrare de licenta despre Etape preliminare ale procesului de creditare bancara - Diagnosticul starii financiare a intreprinderii
Cuprins

Introducere.............3

Capitol I. Creditarea bancara- sursa esentiala de profituri si riscuri pentru banca.........................6
Importanta procesului de creditare pentru banca.........6
Determinantele procesului de creditare bancara.........11
Evaluarea riscurilor de creditare in cadrul procesului de acordare a creditelor.............17

Capitol II. Diagnosticul agentilor economici ca metoda de evitare a riscului de creditare...........25
2.1 Metode traditionale de analiza a bonitatii agentilor economici in vederea determinarii riscului de creditare.............25
2.1.1 Diagnosticul lichiditatii pentru determinarea capacitatii de plata............25
2.1.2 Diagnosticul solvabilitatii pentru determinarea riscului de creditare..........30
2.1.3 Analiza rentabilitatii - expresie a capacitatii de achitare a dobinzii...........35
2.2 Metode moderne de diagnostic financiar a agentilor economici.....46
2.2.1 Metoda credit-scoringului..........46

Capitol III. Metode contemporane de diagnostic financiar in bancile Republicii Moldova...........58
Prezentarea sistemului bancar si a riscului bancar in Republica Moldova............58
Aplicarea diagnosticului economico-financiar a intreprinderilor in bancile moldovenesti.............67

Concluzie..............77

Bibliografie...........79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Etape preliminare ale procesului de creditare bancara - Diagnosticul starii financiare a intreprinderii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.