Etapele premergatoare deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2010-05-27
Materia: Drept
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_E
Lucrare de licenta despre Etapele premergatoare deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana
Standardul de viata al oamenilor s-a imbunatatit semnificativ, mult mai mult decat ar fi fost posibil daca fiecare economie nu ar fi beneficiat de urma economiei programate si a obtinerii de castiguri din piata comuna si intensificarea comertului. Integrarea economica demonstreaza zilnic nevoia de realizare a uniunii politice si ne apropie tot mai mult de aceasta. La nivel international, Uniunea Europeana isi mareste influenta o data cu importanta economica, standardul de viata al cetatenilor si locul sau in forumurile diplomatice, comerciale si monetare.

Comunitatea Europeana isi obtine forta din valorile comune ale democratiei si drepturilor omului, care reunesc oamenii, si mentine diversitatea culturilor, limbilor, precum si a traditiilor.Uniunea Europeana se fundamenteaza pe cele trei tratate institutive (Tratatul de la Paris din 18 aprilie 1951, privind infiintarea CECA si cele doua tratate de la Roma din 25 martie 1957, privid infiintarea cEE si EURATOM), tratate care au fost permanent modificate, comlpetate si adaptate noilor realitati. In acest sens, Tratatul de la Maastricht a creat cetatenia europeana, introducand un set de drepturi si obligatii pentru cetatenii statelor membre.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Etapele premergatoare deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana

Lucrare de licenta despre Etapele premergatoare deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana
Cuprins

Capitolul I Considerente introductive............3
Sectiunea I - Scurt istoric al Uniunii Europene.........4
Sectiunea a II-a - Preliminariile aderarii..............14

Capitolul II Procesul de aderare.............19
Sectiunea I - Negocierile de aderare.........20
Sectiunea a II-a - Strategia de preaderare............27
Sectiunea a III- a - Cartea Alba a aderarii...........34
Sectiunea a IV-a - Planul National de Aderare a Romaniei la Uniunea
Europeana..............47

Bibliografie............61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Etapele premergatoare deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.