Etica elenistica

Trimisa la data: 2013-07-01
Materia: Filosofie
Pagini: 50
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: crina_1985
Lucrare de licenta despre Etica elenistica
Perioada elenistica, numita astfel de istoricul german Droysen, perioada cuprinsa intre 331 i.e.n, anul cuceririi Greciei de catre Alexandru cel Mare (sau 323, cand marele rege, venit din Nord, murea) si anul 31 i.e.n,al caderii sub stapanire romana a ultimului stat al atat de intinsul imperiu macedonean, Egiptul, perioada dintre secolele IV si I, este, totodata, una de expansiune greaca(de elenizare) si de criza sociala, politica si spirituala, de decadenta a cetatilor clasice, traditionale.

Cuvantul elenistic, pornit de la o sugestie antica(in Faptele apostolilor, 6,1 si 9,29) generaliza o acceptie locala: "evreii care vorbeau greceste". Prin extindere, deci, hellenistes a putut sa numeasca forta "de penetratie si de unificare" a civilizatiei grecesti, atat de mare ca a reusit " sa sparga pana si inexpugnabila citadela religioasa si culturala" a vechilor evrei ( M. Gramatopol, Civilizatia elenistica)
Cuceririle lui Alexandru cel Mare in Orient au avut printre alte consecinte importante si aceea de a fi contribuit la expansiunea culturii grecesti. La acest fenomen de raspandire a culturii elenistice in Orient se refera adesea termenul de elinism, in utilizarea multor istorici ai filosofiei din Occident.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Etica elenistica

Cuprins

Introducere..............................................3

Etapa elenistica a filosofiei antice..............................................3

Capitolul I. Etica epicureica..............................................8

Capitolul II. Etica stoicilor..............................................24

Capitolul III. Etica scepticilor..............................................35

Incheiere..............................................45

Filosofia elenismului ca etica..............................................45

Bibliografie..............................................49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Etica elenistica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.