Etnofitoterapia romaneasca

Trimisa la data: 2010-04-15
Materia: Medicina
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roxana_B
Lucrare de licenta despre Etnofitoterapia romaneasca
Cunostintele despre leacuri se mosteneau din mosi stramosi, caci in acele timpuri "nu erau nici doctori, nici farmacii". Multe din plantele erau cunoscute de majoritatea satenilor mai ales "cele folosite in accidente in afectiuni frecvente". Altele erau cunoscute si preparate numai de anumite persoane "specializate" la care se recurgea la nevoie.
In timp culegerea si prepararea leacurilor a fost intregita cu actiuni si formule magice in care era exprimata dorinta de vindecare a bolnavului, de alungare a bolii.La inceputul acestui secol, D. Bartolomeu si Stefan Bartolomeu publicau lucrarea "Cunoasterea plantelor cu aplicatiuni la medicina populara".

Plantele ce pot folosi satenilor pentru "cautarea sanatatii" in care se spunea: "plantele ce pot folosi sateanului cresc si impodobesc livezile si campurile tarii noastre; strangandu-le, uscandu-le si conservandu-le le-ar avea intotdeauna la indemana pentru trebuintele sale, nemaifiind silit de multe ori pentru cazuri usoare de boala, sa alerge la cine stie ce departari pentru a-si procura putina izma, flori de tei, musetel (romanita) etc. ca sa faca ceaiul necesar pentru femeia lui ce este lehuza sau copiii lui ce tusesc".Si tot in aceasta lucrare se spune"Chiar medicul chemat, va putea sa-si vada povetile mai cu inlesnire puse in practica la acei sateni, ce au stranse si pastrate asemenea plante, iar cei ce n-au, se multumesc numai sa auda povetile medicului, fara a le putea explica".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Etnofitoterapia romaneasca

Lucrare de licenta despre Etnofitoterapia romaneasca
Cuprins

Introducere...............................3
Capitolul I. Importanta studierii etnofitoterapiei..................4

Capitolul II. Consideratii istorice asupra valorificarii
plantelor medicinale din tara noastra.......................5

Capitolul III. Prelucrarea traditiilor in valorificarea superioara a plantelor medicinale in ultimele decenii........................31

Capitolul IV. Cercetari actuale in domeniul fitoterapiei.Perspective ale fitoterapiei................................41

Capitolul V. Concluzii.................55

Bibliografie.......................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Etnofitoterapia romaneasca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.