Evaluarea riscului in cadrul managementului de proiect - Studiu de caz proiecte agricole

Trimisa la data: 2010-05-27
Materia: Management
Pagini: 89
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_I
Lucrare de licenta despre Evaluarea riscului in cadrul managementului de proiect - Studiu de caz proiecte agricole
Managementul, ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent prin eforturile depuse de un mare numar de specialisti de pe intreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale. Managementul intreprinderii este abordat din multiple puncte de vedere, care adesea se deosebesc substantial intre ele.

In lucrarile de management nord-americane cele mai raspandite sunt definitiile de ordin pragmatic ale managementului, de pe pozitia managerului. Spre exemplu, Reece si O' Grady definesc managementul ca fiind "procesul de coordonare a resurselor umane, informatiile, fizice si financiare in vederea in realizarii scopurilor organizatiei", iar Longenecker si Pringle il desemneaza ca fiind "procesul de obtinere si combinare a resurselor umane, financiare si fizice in vederea indeplinirii scopului primar al organizatiei - obtinerea de produse si servicii dorite de un anumit segment al societatii".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaluarea riscului in cadrul managementului de proiect - Studiu de caz proiecte agricole

CuprinsIntroducere...........3

Capitolul I: Managementul proiectelor......9
1.1 Notiuni generale de management.........9
1.2 Proiecte si programe........13
1.3 Principiile managementului proiectelor......20
1.4 Ciclul de viata al proiectelor...........23

Capitolul II: Riscul. Managementul riscului........31
2.1 Notiuni introductive in teoria riscurilor......31
2.2 Notiuni generale legate de managementul riscului in cadrul proiectelor.........35
2.3. Abordarea unui proiect utilizand managementul riscului......39
2.4. Managerii de risc..........55
2.5 Elemente de baza ale psihologiei riscurilor......61
2.6 Influenta factorilor de risc asupra deciziei manageriale......64

Capitolul III: Studiu de caz - proiecte agricole.........70
3.1 Exemplu de proiect agricol..........70
3.2 Analiza riscurilor ce pot apare in proiectul de achizitii de utilaje agricole............75

Concluzii.........86

Bibliografie.......88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaluarea riscului in cadrul managementului de proiect - Studiu de caz proiecte agricole". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.