Evaluarea si Contabilitatea activelor imobilizate la SC Petrom SA Dragasani

Trimisa la data: 2009-06-10
Materia: Contabilitate
Pagini: 70
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: silver20
Lucrare de licenta despre Evaluarea si Contabilitatea activelor imobilizate la SC Petrom SA Dragasani
Prezenta lucrare isi propune prezentarea evaluarii si contabilitatii activelor imobilizate la o societate cu activiate la nivel national;S.C. Petrom S.A detine pozitii dominante in exploatare si productie, in prelucrare si in distributie detinand peste 600 benzinarii.

Productia de titei este in crestere datorita punerii in functiune a unor noi tehnologii mai performante.Pe langa activitatea de productie S.C. Petrom S.A. presteaza si alte servicii catre terti precum si comercializarea de alte bunuri in afara de cele petroliere.

Cifra de afaceri a crescut in 2004 cu a aproximativ 209.660 mil. lei datorita punerii in folosinta a noi capacitati de productie.Veniturile totale au crescut datorita cresterii productiei de titei si gaze livrate cat si cresterii preturilor de livrare.Cheltuielile sunt in crestere atat cele totale cat si cele salariale datorita cresterii salariului mediu.

Elementul de referinta hotarator in evaluarea elementelor patrimoniale este momentul evaluarii de aceea sub aspect contabil intereseaza in mod deosebit patru momente de evaluare a elementelor patrimoniale.

Reevaluarea activelor imobilizate se efectueaza in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.In cazul in care un activ dintr-o clasa de active reevaluate nu pot fi reevaluate din cauza ca nu exista piata activa pentru acel activ, atunci activul trebuie prezentat in bilant la cost, mai putin amortizarea cumulata si pierderile din depreciere cumulate.

Conform Politicii Contabile ale Societatii reevaluarea mijloacelor fixe se face in conformitate cu H.G. nr. 403 / 2000 si IAS 16.Conform Politicii Contabile ale societatii amortizarea este calculata prin metoda liniara, iar duratele de viata utila ale mijloacelor fixe sunt cele nevazute de Legea nr. 15 / 1994 SI h.g. nr. 964 / 1998 aplicate la costul de achizitie.

Prin folosirea amortizarii liniare nu se incarca cheltuielile, iar impozitul pe profit scade deoarece cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile final.

Repercusiunile inflatiei asupra activelor fixe sunt atat negative cat si pozitive, mai multe fiind cele negative.Situatia propusa pentru limitarea repercusiunilor consta in reactualizarea valorilor de intrare a amortizarilor constituite si a valorilor ramase a acestor active in concordanta cu posibilitatea constituirii de provizioane deductibile din baza impozabila.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaluarea si Contabilitatea activelor imobilizate la SC Petrom SA Dragasani

Lucrare de licenta despre Evaluarea si Contabilitatea activelor imobilizate la SC Petrom SA Dragasani
Cuprins

Capitolul I:Informatii generale privind S.C. Petrom SA Dragasani...........................1

1.1.Obiectivul de activitate............................1
1.2.Structura de organizare.............................
1.2.1.Structura de exploatare...........................12
1.2.2. Structura functionala...........................17

Capitolul II Caracteristici privind activele imobilizate..............24

2.1. Definitie, rol, continut economic si clasificarea activelor imobilizate......................................29
2.2. Sistemul de documente primare ......................29
2.3. Structura activelor imobilizate la Petrom S.A. Dragasani.........31
2.4. Evaluarea si reevaluarea activelor imobilizate...................32
2.4.1. Aspecte privind evaluarea activelor imobilizate................34
2.4.2. Aspecte privind reevaluarea activelor imobilizate....................36

Capitolul III Deprecierea activelor imobilizate.......................40

3.1.Amortizarea ca forma a deprecierii ireversibile...............40
3.1.1 Rolul amortizarii in activitatea inteprinderii.................41
3.1.2. Aspecte privind ritmul de amortizare si calculul amortizarii....................41
3.1.3.Regimul de amortizare utilizat la Petrom S.A. Dragasani.........44
3.2.Divergente si convergente intre contabilitate si fiscalitate privind amortizarea activelor imobilizate.....................45
3.3 Provizioanele pentru deprecierea imobilizarilor ca forma a deprecierii reversibile.......................................46
3.4.Repercursiuni ale inflatiei asupra activelor imobilizate....................48

Capitolul IV : Contabilitatea activelor imobilizate la S.C. Petrom S.A.Dragasani....................50

4.1. Contabilitatea intrarii activelor imobilizate.................50
4.2. Contabilitatea iesirii activelor imobilizate....................59
4.3.Contabilitatea lucrarilor de reparatii efectuate la activele imobilizate......................61

Rezumat..........................64

Concluzii........................67

Bibliografie.....................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaluarea si Contabilitatea activelor imobilizate la SC Petrom SA Dragasani". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • e foarte buna lucrarea , are toate sansele pentru nota 10

    Albisoru Diana | 2009-07-09 09:23:00
  • garantat

    silever20 | 2009-07-14 12:28:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.