Evaluarea unui proiect de investitii si mediul de realizare al investitiei

Trimisa la data: 2009-09-16
Materia: Economie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_P
Lucrare de licenta despre Evaluarea unui proiect de investitii si mediul de realizare al investitiei
In exemplul precedent s-a pornit de la o prezumtie nerealista: nu exista siguranta ca valoarea previzionata de 400,000e va fi incasata daca investitorul se decide sa vanda cladirea peste 1 an. Acest lucru afecteaza cifra reprezentand cheltuiala investitionala (373,832e). Daca esti sigur ca poti dobandi peste 1 an 400,000e daca plasezi 373,832e in prezent in obligatiuni guvernamentale, nu este sigur ca acelasi venit iti va reveni daca investesti in proiectul constructiei cladirii aceeasi suma.

Daca suntem in situatia antreprenorului, trebuie redus pe cat posibil pretul de cerere a capitalului investitorilor, pentru a le atrage atentia.
Majoritatea investitorilor evita riscul pe cat posibil cand au posibilitatea sa o faca, plasand capitalul disponibil in oportunitati cu risc cat mai redus. Totusi, conceptele de PV si de cost de oportunitate a capitalului isi fac pe deplin simtita utilitatea in studiul investitiilor ce implica un anume risc. Este astfel inca util a se actualiza veniturile viitoare prin intermediul unei rate de actualizare specifice unei investitii alternative comparabile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaluarea unui proiect de investitii si mediul de realizare al investitiei

Cuprins

Introducere............................................3

Sectiunea I: Fundamentarea teoretica a evaluarii si selectiei proiectelor de investitii............................................6
1. Relatia dintre valoare si decizia de investitii............................................6
2. Regula valorii prezente............................................13
3. Criterii concurente regulii valorii prezente nete............................................31
4. Decizia de investitii prin intermediul valorii prezente nete............................................45

Sectiunea a II-a: Studiu de caz privind evaluarea si selectia unui proiect de investitii............................................46
1. Mediul de realizarea a investitiei............................................46
2. Prezentarea proiectului de investitii............................................57
3. Fundamentarea deciziei de investitii (EAC)............................................81
4. Indicatorii de performanta ai proiectului............................................85
5. Analiza de sensibilitate..........................................95

Concluzii............................................97

Bibliografie............................................101

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaluarea unui proiect de investitii si mediul de realizare al investitiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.