Evaziunea fiscala

Trimisa la data: 2010-06-21
Materia: Economie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: loredana
Lucrare de licenta despre Managementul financiar al unei institutii publice - Spitalul Judetean de Urgente
Spitalul Judetean Suceava este amplasat pe drumul European E85, fiind la intersectia drumurilor care fac legatura AAzntre nordul Moldovei, judetul Botosani si pasajul catre zona Ardealului, cat si la o distanta de 12 km fata de Aeroportul Salcea, fapt ce permite reducerea timpilor intermediari de asigurare a interventiilor medicale de urgenta.

AZn anul 1787 s-a cladit de catre fostul guvern austriac, pe locul unde se afla AAzn prezent muzeul de arta al municipiului, o cladire, din lemn, cu destinatia Spital, pentru cca. 10 bolnavi. AZn anul 1832, cu banii realizati din colecte stranse de la comunele din cuprinsul judetului, s-a construit o cladire din caramida cu cca. 15 paturi.

AZn anul 1860 s-au cladit AAznca 2 aripi, capacitatea spitalului marindu-se astfel la 25 paturi. Spitalul s-a AAzntretinut tot timpul cu bani realizati din taxe de spitalizare. AZncepand cu anul 1860, pentru bolnavii fara mijloace materiale s-a asigurat din fondul central si de catre comuna careia AAzi apartinea bolnavul AAzntretinerea acestuia. AZn anii 1893-1895 s-a ridicat spitalul actual - pe locul unde AAzn prezent se gaseste Spitalul Vechi - cu o capacitate de 66 bolnavi, cu un pavilion principal si 2 pavilioane mai mici.

AZn anul 1906 s-au adaugat la pavilionul principal AAznca 2 aripi. Spitalul a fost condus de un comitet la nivel central pana AAzn anul 1918 cand administratia a fost preluata de Inspectoratul General al Sanatatii publice si ocrotirilor sociale (Directiunea serviciului sanitar Bucuresti). AZn anul 1944 Spitalul a fost evacuat iar la reluarea activitatii AAzn luna mai 1945, unitatea a fost pusa din nou AAzn functiune cu o capacitate de 50 de paturi si apoi de 100 paturi.

De la aceasta perioada si pana la 1 iulie 1951, data unificarii spitalului, numarul paturilor a crescut la 250 cu un numar de 12 medici si 96 salariati, avand sectiile de chirurgie, interne, dermato-venerice, obstetrica-ginecologie, pediatrie si T.B.C.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala
Cuprins

Introducere........................................2

Capitolul I ConsideraAALi generale privind evaziunea fiscalAf.............3
1.1. Conceptul AYi formele de manifestare a evaziunii fiscale...........3
1.2. Factori favorizanAALi ai apariAALiei, AAzntreAALinerii AYi dezvoltAfrii evaziunii fiscale aaZAS....6 1.3. PosibilitAfAALi de evaluare a evaziunii fiscale - dificultAfAALi, AAzn realizarea acestui obiectiv..................9

Capitolul II InstituAALii angrenate AAzn prevenirea AYi combaterea evaziunii fiscale.....14
2.1. InstituAALii cu atribuAALii AAzn prevenirea AYi combaterea evaziunii fiscale..............14
2.2. Ministerul Economiei AYi FinanAALelor..............................15
2.3. Oficiul NaAALional de Prevenire AYi Combatere a SpAflAfrii Banilor..............................35

Capitolul III PosibilitAfAALi de prevenire AYi combatere a evaziunii fiscale..........................53
3.1. Forme de identificare a evaziunii fiscale pe categorii de venituri......53
3.2. Obiective AYi posibilitAfAALi de combatere a evaziunii fiscale..........58

Bibliografie......................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaziunea fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.