Evaziunea fiscala

Trimisa la data: 2013-01-03
Materia: Drept
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: cladoveanu1987
Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala
Potrivit art. 105 alin. (7), la inceperea inspectiei fiscale, inspectorul este obligat sa prezinte contribuabilului legitimatia de inspectie si ordinul de serviciu semnat de conducatorul organului de control. Inceperea inspectiei fiscale trebuie consemnata in registrul unic de control. La finalizarea inspectiei fiscale, contribuabilul este obligat sa dea o declaratie scrisa, pe propria raspundere, din care sa rezulte ca au fost puse la dispozitie toate documentele si informatiile solicitate pentru inspectia fiscala.

In declaratie se va mentiona si faptul ca au fost restituite toate documentele solicitate si puse la dispozitie de contibuabil [art. 105 alin. (8)]. Contribuabilul are obligatia sa indeplineasca masurile prevazute in actul intocmit cu ocazia inspectiei fiscale, in termenele si conditiile stabilite de organele de inspectie fiscala [art. 105 alin. (9)]. Una din aceste obligatii se poate referi si la refacerea documentelor distruse. Urmarea imediata consta intr-o stare de pericol ce rezulta din inactiunea autorului. Daca acesta nu reface documentele de evidenta contabila distruse, nu se mai pot efectua de catre organele de control in conditii optime verificarile financiar-contabile pentru a se vedea daca exista sau nu incalcari ale legii privind combaterea evaziunii fiscale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala

Cuprins

Capitolul I. Aspecte generale privind evaziunea fiscala........................................3
1. Cadrul general al reglementarii.....................................3
2. Precizari terminologice.......................................5
3. Regim sanctionator general...................................6
4. Autoritati cu atributii in aplicarea legii........................7

Capitolul II. Analiza infractiunilor..................................8

Capitolul III. Jurisdictiile off shore - paradisuri fiscale.....................................46
1. Aspecte comune................................46
2. Paradisurile fiscale si zonele fara jurisdictie - realitati
ale globalizarii..............................47
3. Principalele caracteristici ale paradisurilor fiscale.............49
3.1. Impozitele reduse.......................................49
3.2. Secretul.....................................49
3.3. Activitatea bancara....................................50
3.4. Publicitatea promotionala......................................50
4. Prezentarea celor mai importante paradisuri fiscale.......................................51

Concluzii................................................55

Bibliografie.............................................57

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaziunea fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.