Evaziunea fiscala internationala

Trimisa la data: 2010-10-27 Materia: Economie Pagini: 39 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: remus.b
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala internationala
Esenta acestor alternative fiscale a devenit cunoscuta in lumea afacerilor internationale imediat dupa primul razboi mondial. De atunci aceste entitati speciale au proliferat pe intreg mapamondul, fiind intr-o continua evolutie. In contextul mediului economic actual, caracterizat de schimbari rapide, devine din ce in ce mai dificil pentru un om de afaceri sa aleaga paradisul fiscal cel mai potrivit.

Anonimitatea si regimul fiscal prietenos practicate de aceste state sunt atragatoare nu numai pentru profesionistii planificarii fiscale internationale, ci si pentru speculatorii si infractorii internationali. Paradisurile fiscale detin aproximativ 50% din activele aflate in circuit international, iar aproximativ 1/3 din PNB global si 1/2 din fluxurile financiare internationale trec la un moment dat prin aceste jurisdictii.
Activitatile derulate prin aceste zone permit cresterea rentabilitatii capitalurilor, dar au si puternice consecinte economice, politice si sociale asupra persoanelor din alte regiuni.

In unele cercuri, zonele offshore sunt considerate o amenintare la adresa sistemului financiar global deoarece permit o mai mare flexibilitate in intocmirea situatiilor financiare, iar bancile offshore sunt mai vulnerabile decat cele onshore in fata riscului de schimb si a insolvabilitatii.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala internationala

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala internationala
Introducere.........3
CAPITOLUL I - PARADISURILE FISCALE.....4
1.1. Conceptul, caracteristicile si avantajele utilizarii paradisurilor fiscale..........4
1.2.Clasificarea si factorii care stau la baza alegerii unui paradis fiscal....9
1.3. Studiu de caz: paradisuri fiscale......13
1.3.1. Cipru............13
1.3.2. Isle of Man......15
1.3.3. Elvetia..........16
1.3.4. Statul american VERMONT, paradis fiscal?.........17

CAPITOLUL II - ZONELE LIBERE......18
2.1. Conceptul, caracteristicile si avantajele utilizarii zonelor libere.......18
2.2.Clasificarea zonelor libere...........22
2.3.Activitatea desfasurata in cadrul zonelor libere.......24

CAPITOLUL III - INSTRUMENTE DE REALIZARE A EVAZIUNII FISCALE INTERNATIONALE.........26
3.1. Societatile fictive........26
3.2. Societatile offshore.......28
3.2.1. Conceptul, caracteristicile si avantajele societatilor offshore.......28
3.2. 2. Infiintarea si functionarea societatilor offshore.......29
3.2.3. Tipuri de societati offshore..........35

CONCLUZII...........37
Bibliografie........39
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaziunea fiscala internationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.