Evaziunea fiscala pe plan international

Trimisa la data: 2010-06-04
Materia: Drept
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_D
Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala pe plan international
Abaterea administrativa este o fapta savarsita cu vinovatie, avand un pericol social mai redus decat infractiunea, care atrage aplicarea unor sanctiuni administrative: represive-contraventionale si disciplinare sau o sanctiune reparatorie in cazul pagubelor pricinuite prin acte ilegale
Pentru abateri administrative in ceea ce priveste executarea bugetului de stat, sunt prevazute doua categorii de sanctiuni represive, majorari de intarziere si amenzi.Potrivit dispozitiilor legale in materie nerespectarea termenelor de plata a sumelor datorate la bugetul public atrage obligatia calcularii si incasarii majorarilor prevazute de lege.

O alta forma pe care o poate imbraca sanctiunea pentru abateri administrativ-disciplinare de la normele dreptului financiar este aceea a suspendarii activitatii platitorului de impozite si taxe, in caz de abateri repetate, cum sunt: nedepunerea declaratiei de impunere, refuzul de a comunica datele cerute de organele fiscale. Sanctiunile contraventionale sunt atrase de abaterile de la disciplina financiara, de la normele juridice de drept financiar.Activitatea financiara, indeosebi cea bugetara este o activitate de organizare si executare in concret a prevederilor actelor normative referitoare la exercitiul bugetar :realizarea veniturilor si efectuarea cheltuielilor bugetare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala pe plan international

Lucrare de licenta despre Evaziunea fiscala pe plan international
Cuprins

Capitolul I. Scurte consideratii privind formele raspunderii juridice in legatura cu executia bugetara.....................................3

Capitolul II. Aspecte generale privind evaziunea fiscala............................................7

Capitolul III. Regimul juridic actual privind evaziunea fiscala................................................36

Capitolul IV. Evaziunea fiscala pe plan international.............................................56

Capitolul V. Cauzele, efectele si masurile impotriva evaziunilor fiscale............................................70

Capitolul VI. Propuneri de lege ferenda privind perfectionarea legislatiei noastre in materia evaziunii fiscale.......................80

Bibliografie....................................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evaziunea fiscala pe plan international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.