Evidentierea factorilor determinanti in cadrul corporatiilor transnationale

Trimisa la data: 2010-04-06
Materia: Economie
Pagini: 143
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristian_U
Lucrare de licenta despre Evidentierea factorilor determinanti in cadrul corporatiilor transnationale
Ca si firmele cu activitate de comert exterior, CTN intreprind tranzactii peste frontierele tarilor lor de origine dar, diferit de acestia, ele detin proprietatea si controlul facilitatilor lor de productie din strainatate. Pe de alta parte, la fel ca firmele interne multiuzinale, CTN opereaza cu doua sau mai multe unitati de productie si intermediaza tranzactii intre aceste unitati. Spre deosebire de acestia, totusi, cel putin una din aceste unitati de productie e situata intr-o tara straina, iar pietele internalizate sunt mai degraba transnationale decat interne. Prin urmare, pentru a intelege CTN va trebui sa gasim o definire adecvata, care sa treaca dincolo de alte concepte bine cunoscute si des utilizate, dar insuficiente din acest punct de vedere.

Definitia CTN (corporatii multinationale, intreprinderi multinationale) a fost mult timp subiect de discutie. Dupa Graham (Edward M. Graham, in The McGraw-Hill, op. cit. p. 717-718) pare a exista un consens cand se afirma ca o firma multinationala este o firma care exercita control managerial asupra operatiunilor efectuate in mai mult de o piata nationala. Exact ce constituie control managerial, insa, este o problema foarte dezbatuta, implicand aspecte politice, legislative si economice. S-a argumentat ca o corporatie cu sediul intr-o tara detine control managerial asupra operatiilor sau filialelor sale din strainatate aflate total sau majoritar in proprietatea sa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evidentierea factorilor determinanti in cadrul corporatiilor transnationale

Cuprins


I. Generalitati privind corporatiile transnationale ........3

II. Definitia si importanta corporatiilor transnationale .........8

III. Scopul lucrarii...........22

IV. Tipuri de activitati ale ctn si motive pentru intreprinderea lor.......85

Concluzii.........138

Propuneri.........139

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evidentierea factorilor determinanti in cadrul corporatiilor transnationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.