Evolutia concurentei la nivelul limbajelor de programare

Trimisa la data: 2010-06-21
Materia: Informatica
Pagini: 107
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_Po
Lucrare de licenta despre Evolutia concurentei la nivelul limbajelor de programare
Originea problematicii programarii concurente se regaseste la inceputul anilor '80. Dar, inainte de aceasta, se poate vorbi de aspecte concurente la nivelul sistemului de operare, mai ales odata cu aparitia calculatoarelor paralele si a retelelor de calculatoare.
Cronologic vorbind, primele "simptome" de concurenta s-au manifestat la inceputul anilor '50, odata cu aparitia sistemelor seriale cu multiprogramare.

Acestea au adus nou: (a) tehnica polling (prin care procesorul poate sonda periodic starea perifericelor), (b) lucrul cu intreruperi, (c) canalul de intrare- iesire (un procesor specializat pe efectuarea operatiilor de intrare- iesire) care poate lucra in paralel cu procesorul central. Aceste mecanisme au permis introducerea unor tehnici noi de exploatare eficienta a unitatii centrale de prelucrare. Dintre acestea, s-au remarcat utilizarea zonelor de memorie de tip tampon (buffers) si dezvoltarea tehnicii spooling.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia concurentei la nivelul limbajelor de programare

Introducere


Introducere..........3

Partea I Sisteme concurente
1.Evolutia sistemelor de calcul. aparitia caracteristicilor sistemelor concurente..........5

2.Arhitecturi de sisteme concurente.........6

3.O definitie a sistemului concurent........23

4.Abordari comparative pentru paradigmele: concurent, paralel, distribuit............26

5.Concurenta in sisteme distribuite........30

Partea a II a Implementarea sistemelor concurente
6.Procese. Fire de executie.........33

7.Evolutia concurentei la nivelul limbajelor de programare.......41

8.Problematica concurentei..........48

9.Primitive pentru implementarea concurentei. Mecanisme IPC......59

10.Probleme clasice de concurenta.........91

Lista figurilor ..........103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia concurentei la nivelul limbajelor de programare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.