Evolutia demografica si a resurselor umane in judetul Mures

Trimisa la data: 2013-07-24
Materia: Geografie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Evolutia demografica si a resurselor umane in judetul Mures
Evolutia populatiei, precum si a resurselor umane reprezinta factori importanti in ceea ce priveste dezvoltarea societatii actuale. Tocmai de aceea, acordand o importanta deosebita acestui subiect, am decis sa il dezvolt in cadrul acestei lucrari, pentru a indica factorii ce influenteaza dezvoltarea populatiei si a resurselor umane , din diferite puncte de vedere. Pentru a putea intelege mai bine termenul de demografie, de evolutie dar si alte notiuni teoretice utilizate in lucrarea mea, primul capitol este dedicat exclusiv notiunilor teoretice, pentru ca mai apoi acestea sa fie evidentiate in mod clar, prin apelul la formule de calcul, tabele sau grafice.

Pornind deci de la defiintiile de baza, ale principalelor elemente vizate in aceasta lucrare, am descris nu numai modul de calcul al informatiilor necesitate ,dar si diferitele tipuri de documente oficiale intocmite special pentru mentinerea in evidenta a populatiei si a dezvoltarii acesteia. Desi, studiul de caz al acestei lucrari este Judetul Mures, mai intai este absoluta nevoie sa analizam datele privind evolutia populatiei si a resurselor umane la nivelul intregii tari. Este lesne de inteles ca ceea ce se intampla la nivelul Romaniei influenteaza in mare parte evolutia judetelor componente, respectiv si a judetului Mures.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia demografica si a resurselor umane in judetul Mures

Cuprins

Introducere.................................3

Capitolul I. Populatia - consideratii teoretice.................................4
1.1. Obiectul Demografiei.................................4
1.2. Notiuni fundamentale ale demografiei.................................8
1.3. Locul si rolul populatiei in strategia dezvoltarii social-economice.................................14

Capitolul II. Starea demografica si situatia fenomenelor demografice la nivel national si regional.................................16
2.1. Istoricul si prezentul fenomenelor demografice din Romania.................................17
2.2. Evolutia fenomenelor demografice la nivelul judetului Mures.................................32

Capitolul III. Populatia ca resursa umana.................................39
3.1. Forta de munca a judetului Mures.................................39
3.2. Populatia ocupata a judetului Mures( populatia in varsta de munca, populatia ocupata pe sexe, populatia ocupata pe activitati ).................................44
3.2.1. Veniturile populatiei. Indicele salarial real intre anii 1990 - 2011.................................49
3.3. Somajul. Evolutia somerilor intre anii 2007 - 2013.................................49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia demografica si a resurselor umane in judetul Mures". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.