Evolutia dreptului de proprietate dupa noul cod civil

Trimisa la data: 2013-08-10
Materia: Drept
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Evolutia dreptului de proprietate dupa noul cod civil
Proprietatea bisericeasca era acea proprietate care apartinea mitropoliilor, episcopiilor si manastirilor. Ea cuprindea terenuri, sate, munti, branisti, mori.Proprietatea domneasca era proprietatea mobiliara si imobiliara pe care domnul o stapanea ca orice alt mare stapan feudal.
Proprietatea taranilor liberi era de doua feluri: de valmasa sau individuala. Proprietatea de valmasa se exercita asupra pasunilor, padurilor si apelor aflate in cadrul satului si juca un rol important in obstea taraneasca libera.

Proprietatea individuala era proprietatea asupra terenului arabil, casei de locuit precum si asupra terenurilor scoase din devalmasie: vile,livezile,gradinile, fanetele, poienile, iazurile etc. Proprietatea individuala devenea din ce in ce mai extinsa .
Proprietatea taranilor aserviti cuprindea inventarul agricol, casa de locuit precum si toate imbunatatirile din domeniul feudal realizate prin munca personala. In schimbul terenului folosit ei erau obligati sa presteze stapanului lor renta feudala in produse, munca si bani

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia dreptului de proprietate dupa noul cod civil

Cuprins


Capitolul I Evolutia dreptului de proprietate.........3
1.1 Scurt istoric al evolutiei dreptului de proprietate......3
1.2 Continutul juridic al dreptului de proprietate........12
1.3 Caracterele juridice ale dreptului de proprietate......15

Capitolul al II-lea Moduri de dobandire a dreptului de proprietate..............20
2.1 Clasificarea modurilor de dobandire a dreptului de proprietate......20
2.2 Particularitatile aparitiei dreptului de proprietate de stat.........27
2.3 Particularitatile aparitiei dreptului de proprietate privata...........34

Capitolul al III-lea Modalitatile juridice ale dreptului de proprietate.......38

Capitolul al IV-lea Posesia si dezmembramintele dreptului de proprietate.......49

Capitolul al V-lea Incetarea dreptului de proprietate........64

Capitolul al VI-lea Dreptul de proprietate si noul cod civil.......67

Capitolul al VII-lea Dreptul de proprietate in instrumente internationale........83

Capitolul al VIII-lea Concluzii de lege ferenda.............85

Bibliografie...........93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia dreptului de proprietate dupa noul cod civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.