Evolutia expertizei medico legale si juridice

Trimisa la data: 2010-06-17
Materia: Drept
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_M
Lucrare de licenta despre Evolutia expertizei medico legale si juridice
La expertiza medico-legala se are in vedere in primul rand stabilirea mortii prin asfixie, in al doilea rand stabilirea formei asfixiei, trebuind demonstrata existenta santului de spanzurare si linia sa completa sau incompleta (deoarece trebuie vazuta care dintre formele spanzurarii este prezenta, tipica sau atipica). Pe langa acestea trebuie elucidate circumstantele de producere a spanzurarii, pozitia cadavrului, latul, accesul victimei la punctul de fixare al latului, semne de violenta si examinarea imbracamintii.

Sub aspect judiciar spanzurarea este considerata sinucidere, rar apar spanzurari accidentale (la copii, spanzurari erotice, artisti de circ). Ca forma de omor este rar intalnita, doar la persoane care nu se pot apara (batrani, copii) aparand in plus leziuni traumatice altele decat cele specifice spanzurarii si modalitatii de executare.Prin spanzurare se poate incerca disimularea unui omor (camuflarea crimelor savarsite prin alte mijloace) prin spanzurare post mortem a victimei. Lipsa semnelor cu caracter vital de la nivelul santului ajuta la depistarea cauzei reale a mortii si excluderea mortii prin spanzurare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia expertizei medico legale si juridice

Lucrare de licenta despre Evolutia expertizei medico legale si juridice
Cuprins

Obiectivul lucrarii.................3

Capitolul I. Introducere..............................4

Capitolul II. Asfixii mecanice.........................6

Capitolul III. Fiziopatologia asfixiilor......................11

Capitolul IV. Morfopatologia asfixilor.............................11

Capitolul V. Modalitati de realizare si expertiza medico-legala a asfixiilor mecanice.......................14

Capitolul VI. Cecetari personale asupra dinamicii si modalitatilor de moarte prin asfixie mecanica......................40

Capitolul VII. Concluzii.................................48

Bibliografie..............................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia expertizei medico legale si juridice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.