Evolutia fenomenului de spalare a banilor

Trimisa la data: 2009-05-13
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_M
Lucrare de licenta despre Evolutia fenomenului de spalare a banilor
Pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, potrivit art. 19 din Legea 656/2002, functioneaza Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, organ de specialitate cu personalitate juridica, aflat in subordinea Guvernului Romaniei, cu sediul in municipiul Bucuresti.
Oficiul National de Prevenire si Sanctionare a Spalarii Banilor a fost infiintat in baza Legii 21/1999 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, lege care a fost abrogata prin Legea nr.656/decembrie 2002. Astfel ca in prezent, Oficiul cunoaste ca reglementare legala Legea 656/2002.

Totodata, exista si un Regulament de Organizare si Functionare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si a structurilor sale teritoriale, aprobat prin H.G. 479 din decembrie 2002.
Potrivit art. 19 alin.2 din Legea 656/2002 si, de asemenea, articolului 2 alin.1 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Oficiul, are ca obiect de activitate prevenirea si combaterea spalarii banilor, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza autoritatile abilitate prin lege, respectiv Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia fenomenului de spalare a banilor

Lucrare de licenta despre Evolutia fenomenului de spalare a banilor
Cuprins

Capitolul I. Notiuni cu caracter introductiv.........................3
I.1. Un fenomen intr-o continua schimbare..........................3
I.2. Spalarea banilor- notiune................................6

Capitolul II. Evolutia fenomenului de spalare a banilor...........................................9
II.1. Evolutia istorica...........................................9
II.2. Evolutia reglementarii internationale.........................15
II.3. Evolutia reglementarii interne.............................20

Capitolul III. Infractiunea de spalare a banilor in concret...................................24
III.1. Infractiunea de spalare a banilor incriminata in articolul 23 al Legii 656/2002......................................24
III.2. Infractiunea prevazuta la articolul 24 al Legii 656/2002.........................................40

Capitolul IV. Autoritatile cu atributii in aplicarea legii.................................................45
IV.1. Organizarea si functionarea Oficiului National de Prevenire si Sanctionare a Spalarii Banilor...................................45
IV.2. Atributii stabilite prin lege...............................48

Capitolul V. Defectele si calitatile actelor de combatere a spalarii banilor.............................................52
V.1. Comparatie intre Legea 21/1999 si Legea 656/20002................52
V.2. Comparatie intre Legea 656/2002 si Conventia Natiunilor Unite Impotriva Criminalitatii Transnationale Organizate (Lacunele si defectele Legii 656/2002)............................................65

Bibliografie...............................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia fenomenului de spalare a banilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.