Evolutia formelor de guvernamant

Trimisa la data: 2012-06-16 Materia: Administratie Publica Pagini: 106 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: ABranzei
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Evolutia formelor de guvernamant
Termenul "societate" are mai multe sensuri. Societatea defineste un ansamblu de relatii interumane. Aceste relatii "sunt determinate de activitatea oamenilor de creare a bunurilor materiale si spirituale necesare traiului lor individual si colectiv.1"Societatea umana se deosebeste de societatea animala prin calitatile fiintei umane: ratiunea si constiinta. Societatea umana are un caracter organizat rezultat din nevoia dezvoltarii, din dorinta de perfectiune.

Societatea umana se bazeaza pe stat, drept, politica si morala.Aparitia statului a fost determinata de cauze social-economice. Aceste cauze au determinat si aparitia dreptului.Cuvantul "stat" provine de la latinescul status semnificand ideea de stabil. In sens modern ideea de stat se foloseste incepand cu secolul XVI-lea. Notiunea de stat are mai multe sensuri.Statul este organizatorul principal al activitatii unei comunitati umane care stabileste reguli generale si obligatorii de conduita, organizeaza aplicarea sau executarea acestor reguli. Totodata in caz de nevoie solutioneaza litigiile din societate.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Evolutia formelor de guvernamant

Lucrare de licenta despre Evolutia formelor de guvernamant
Cuprins

Introducere..........................4

Capitolul I. Aparitia si evolutia Republicii ca forma ideala de organizare statala...............8
I.1. Republica. Aristocratia.Oligarhia...............8
I.2. Monarhia absolutista. Monarhia absolutista luminata..............18

Capitolul II.Forme de guvernare in secolul XX: de la imperii la republici................30
II.1. Primul razboi mondial. Disparitia Imperiului Rus, Imperiului Otoman, Imperiului German, Imperiului Habsburgic si aparitia statelor-natiune.....................30
II.2. Cel de-al doilea razboi mondial..................41
II.3. State unitare. State federale....................67
II.4. Republica prezidentiala. Republica semi-prezidentiala. Monarhia constitutionala....................72
II.5.Pluripartidismul.............74
Capitolul III.Organizatii internationale ale secolului XX..........77
III.1. NATO. ONU.............................77
III.2. De la dominioane la Commonwealth-ul Natiunilor........81
III.3.Principatul. Ducatul....................86
III.4. Federatia. Confederatia.................87
III.5.Enclava. Exclava. Periclava..............93

Capitolul IV. UNIUNEA EUROPEANA................94

Concluzii...................................101

Bibliografie................................103
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia formelor de guvernamant". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.