Evolutia institutiei primarului in Romania

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefana_C
Lucrare de licenta despre Evolutia institutiei primarului in Romania
Cand primarul actioneaza ca reprezentant al statului, intre acesta si autoritatile de profil ale statului, se stabilesc raporturi de subordonare, primarul fiind obligat sa execute masurile stabilite de organele de specialitate ale statului in aceste domenii.
Datorita faptului ca aceste probleme exprima prioritar un interes national, si nu pot fi lasate doar la aprecierea primarului de a fi realizate sau nu, si nu oricum, ci conform vointei statale, legiuitorul a prevazut ca, in cazuri exceptionale, cand primarul refuza sau se afla in imposibilitatea exercitarii uneia din aceste atributii, ele se exercita de catre secretar, statul constituind o garantie suplimentara menita sa asigure finalitatea realizarii problemelor din aceste domenii de activitate.

Dispozitiile art.62, lit.b din Legea 215/2001 stabilesc ca: "functia de primar, respectiv de viceprimar este incompatibila cu orice functie de conducere din cadrul societatilor comerciale in care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar ori din cadrul societatilor nationale, companiilor nationale sau regiilor autonome". Se poate observa ca, sunt nominalizati, doar acei functionari publici (numiti sau alesi), care detin anumite functii de conducere, sau au calitatea de alesi locali, in autoritatile administratiei publice locale sau judetene si care au abilitatea legala de a emite sau adopta acte juridice pentru solutionarea problemelor locale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Evolutia institutiei primarului in Romania

Lucrare de licenta despre Evolutia institutiei primarului in Romania
Cuprins

Capitolul I. Originea si evolutia intitutiei primarului in Romania......................3

Capitolul II. Statutul primarului..................10

Capitolul III. Alegerea primarului...................13

Capitolul IV. Mandatul primarului......................24

Capitolul V. Atributiile primarului..............33

Capitolul VI. Actele primarului....................58

Capitolul VII. Raspunderea primarului.......................62

Concluzii si propuneri.........................65

Bibliografie........................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Evolutia institutiei primarului in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.